Planta medicament din bucătăria fiecăruia! Ce efecte miraculoase are asupra organismului

| 10 feb, 2014

Patrunjelul este o planta atat de banala, incat efectele sale asupra sanatatii raman de cele mai multe ori neobservate. Nelipsit din niciun frigider, patrunjelul te ajuta in caz de reumatism, tuse, dureri de stomac, chiar si la slabit.

Cele mai importante beneficii ale patrunjelului, un remediu ieftin si eficient.

1. Patrunjel pentru tulburari digestive

Patrunjelul iti e de folos daca ai crampe sau arsuri la stomac, dureri de burta sau aciditate gastrica, adica tulburari digestive. Infuzeaza timp de 10 minute o lingura de patrunjel proaspat in 250 ml de apa, strecoara si bea dupa masa. Daca simptomele persista, mergi la medic, ar putea fi vorba despre o boala cronica, nu despre o indispozitie temporara.

2. Patrunjel pentru reumatism

Daca ai dureri ale unei articulatii, fa o cataplasma cu patrunjel.

Pune o legatura mare de patrunjel in jumatate de litru de apa. Lasa inca 2 minute dupa ce da in fiert. Stinge focul, scutura usor patrunjelul, apoi mixeaza-l cu 2 linguri de ulei de masline. Intinde pasta calda pe o panza subtire sau pansament si pune cataplasma pe articulatia dureroasa. Refa cataplasma dupa doua ore si aplic-o dupa ce ai clatit zona cu apa calduta.

Poti faci si infuzie cu o lingura de patrunjel in 250 ml de apa.

Citeşte mai mult pe curademiere.ro.



Tag-uri: alimente, patrunjel
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ