Platforma Economică Liberală alături de proiectul USL

| 28 mar, 2014

Călin Popescu Tăriceanu speră că această nouă structură, Platforma Economică Liberală, să ajute PNL să revină la guvernare, pentru a continua alături de partenerii din USL proiectul pentru care a primit votul în decembrie 2012.

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, i-a trimis o scrisoare deschisă liderului PNL, Crin Antonescu, în care i-a reproşat modul în care acesta conduce în prezent partidul. Cu această ocazie, Tăriceanu a anunţat înfiinţarea Platformei Economice Liberale.

Într-un “Apel pentru viitorul PNL” adresat lui Crin Antonescu, Tăriceanu îl acuză pe Antonescu că a distrus “spiritul liberal” al partidului. Fostul premier îi reproşează modul în care acesta s-a comportat ca şef al acestui partid, comportament care a adus PNL-ul în situaţia de a fi în acest moment izolat pe scena politică. În opinia lui Tăriceanu, această izolare se datorează exclusiv faptului că nimeni nu îşi doreşte să colaboreze cu actualul preşedinte al PNL. Totodată, fostul lider al liberalilor consideră că Antonescu nu mai are nimic de oferit din punct de vedere politic, proiectul său prezidenţial bazându-se doar pe conflict.

“Singurul proiect posibil pe care îl puteţi oferi în toată această cursă pentru prezidenţiale este acela al discordiei naţionale şi al permanentului conflict”, scrie Călin Popescu Tăriceanu în scrisoarea deschisă.

De altfel, Tăriceanu îmbrăţişează aceleaşi păreri ca şi cele ale premierului Victor Ponta atunci când vine vorba despre următorul model prezidenţial. “Noi trebuie să înlocuim regimul lui Traian Băsescu cu un preşedinte diferit de acesta, nu cu cineva care să continue în aceeaşi paradigmă”, este de părere Tăriceanu.

La fel precum preşedintele PSD, Tăriceanu îşi doreşte continuarea proiectului USL, un proiect care a fost votat şi investit cu încredere de milioane de români. În acest sens, Tăriceanu a lansat Platforma Economică Liberală, o mişcare al cărei principal scop va fi promovarea unui program economic pentru dezvoltarea României, având la baza viziunea liberală. Tăriceanu speră că această structură să ajute PNL să revină la guvernare, pentru a continua alături de partenerii din USL proiectul pentru care a primit votul în decembrie 2012.

Fostul premier renunţă astfel la ideea înfiinţării unei noi formaţiuni politice, din respect pentru PNL, partid în care a activat mai bine de 20 de ani. Tăriceanu a adăugat că în perioada următoare va începe o campanie de promovare a Platformei Economice Liberale la nivel naţional şi în fiecare judeţ al ţării.

Prin apelul său, Tăriceanu îi dă o palmă lui Antonescu pentru modul în care a trădat electoratul PNL, prin decizia de a renunţa la Uniunea Social-Liberală şi prin apropierea fățișă de Traian Băsescu.

Decontul pentru Crin Antonescu se amână pentru 25 mai.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ