PLOI în majoritatea regiunilor, în minivacanţa de 1 Mai

| 30 apr, 2014

Vremea va fi instabilă şi ploioasă în majoritatea regiunilor ţării în minivacanţa de 1 Mai, iar temperaturile se vor încadra între 16 grade Celsius, în zona Litoralului, şi 24 de grade, în zonele de câmpie, a declarat Adrian Boariu, meteorolog de serviciu în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie /ANM/.

 

Potrivit specialistului, de 1 Mai, vremea va fi, în general, instabilă în întreaga ţară.

'De 1 Mai ne aşteptăm să plouă, mai ales începând de după-amiază, plus descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Aceste fenomene se vor semnala pe arii relativ extinse la deal şi la munte, şi în sud-estul ţării, dar şi local în restul teritoriului. Litoralul va fi o zonă puţin mai ferită de fenomene extreme, dar cerul va fi temporar noros şi doar trecător este posibil să plouă', a explicat Boariu.

Totodată, vineri, 2 mai, instabilitatea se va menţine la nivelul întregii ţări, fenomenele extreme urmând să fie prezente până la jumătatea săptămânii viitoare.

'Vremea urâtă se va menţine şi pe data de 2 mai. Instabilitatea se va menţine, mai ales după-amiază, când vom avea averse, descărcări electrice şi intensificări de durată ale vântului. Fenomenele se vor semnala pe arii relativ extinse în vestul şi în sudul ţării, la deal şi la munte, precum şi local în restul teritoriului. Pentru zilele de 1 şi 2 Mai, temperaturile se vor încadra în jurul valorilor de 16 grade, pe Litoral şi în depresiuni, şi de 23-24 de grade în zonele de câmpie. Vremea instabilă se menţine şi la sfârşitul acestei săptămâni în toate regiunile, iar de duminică se va intra într-un proces de răcire din punct de vedere termic', a afirmat specialistul ANM.

Acesta a menţionat, totodată, că o încălzire a vremii este preconizată pentru jumătatea săptămânii viitoare.

Tag-uri: 1 Mai, meteo, vreme
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ