Plosceanu (ARACO): Sectorul de construcții din România se află în recesiune tehnică

| 26 mar, 17:13

Sectorul de construcții din România se află în recesiune tehnică, producția realizată fiind de 9,37 miliarde de euro anul trecut, nivel similar celui consemnat în perioada 2011 - 2013, a declarat președintele Asociației Române a Antreprenorilor de Construcții (ARACO), Laurențiu Plosceanu.

"Eurostat a confirmat în decembrie, din păcate, reintrarea în recesiune tehnică a sectorului de construcții din România. Este regretabil ca ritmul de dezvoltare economică a României, care a fost unul generos în context european, să fie ancorat aproape exclusiv în ceea ce înseamnă consum și să nu avem un aport de investiții dublate de lucrările de construcții care să vină pe această zonă de dezvoltare economică sacrificând, practic, un potențial care este din ce în ce mai afectat de greutățile și de elementele impredictibile cu care finanțările pe investiții în construcții se confruntă în ultimii ani. Practic, anul trecut s-a ajuns la o valoare comparabilă cu cea din anii 2011 — 2013, dar în condiții de productivitate mult mai redusă și cu marjă incertă de profitabilitate pentru multe dintre companiile de construcții", a spus Plosceanu.

Potrivit acestuia, recesiunea tehnică după normele Eurostat este confirmată în momentul în care cel puțin trei luni succesive se înregistrează un declin în raport cu perioada de referință din anul precedent.

El a precizat că ARACO a propus Agenției Naționale pentru Achiziții Publice (ANAP) să vină cu un model de contract care să fie în spatele tuturor achizițiilor publice.

"Anul trecut, Parlamentul a implementat în legislația internă directiva privind achizițiile publice. Procesul nu este finalizat, din păcate, pentru că nu am reușit încă să avem din partea autorităților, în ciuda unor negocieri care durează de mai bine de trei ani, un model de contract pentru achiziții publice. Am făcut ANAP o propunere de a negocia și de a veni cu un model de contract care să fie în spatele tuturor achizițiilor publice din România", a mai arătat președintele ARACO.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ