PMB, anunț important despre infrastructura rutieră și despre transportul cu bicicletele

| 13 dec, 09:14

Primăria Capitalei a anunțat, printr-un comunicat remis realitatea.net, stadiul lucrărilor la infrastructura rutieră a Bucureștiului.

Primăria Capitalei a precizat, în comunicatul remis realitatea.net, că "nodul rutier Virtuții - Nodul Rutier Virtuții - Podul hobanat este realizat în proporție de aproape 90%" și, de asemenea, că "au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru amenajarea a 4 trasee de transport cu bicicleta în București".

"Proiectele derulate in prezent de Municipalitate, la capitolul transport public, vizeaza achiziția a 400 de autobuze Euro 6 care sunt în curs de livrare, primele urmand sa ajunga chiar luna aceasta în Capitală, 100 de tramvaie și 100 de autobuze electrice – din fonduri europene, 100 de tramvaie și 200 de autobuze de tip GNC - cu fonduri de la bugetul local. In sedinta de consiliu din data de 18 octombrie, s-a aprobat de asemenea achizitia a 100 de troleibuze si 130 de autobuze hibrid. Acestea vor fi achzitionate prin accesarea de fonduri europene nerambursabile, prin Fondul de Mediu.

Chiar astazi s-au aprobat in sedinta de consiliu patru proiecte de hotarare care vizează modernizarea şi dotarea a patru linii de tramvai, respectiv achizitionarea unui numar de 56 de tramvaie. Alte trei proiecte similare, prin care s-a aprobat achizitionarea a altor 44 de tramvaie, au fost aprobate in sedintele anterioare.

Finalizarea si continuarea unor obiective importante de infrastructura rutiera

- Pasajul Piata Sudului, pasaj Mihai Bravu, pasaj Piaţa Presei Libere;

- Străpungere Ciurel, nod rutier Virtuții - Nodul Rutier Virtuții - Podul hobanat este realizat în proporție de aproape 90%, în timp ce întregul tronson „Nod rutier Virtuții" este realizat în proporție de 70 %.

- Fabrica de Glucoză - au început lucrările de execuție destinate supralărgirii de la două la patru benzi a Șoselei Fabrica de Glucoză.

- Pasajele Doamna Ghica, Andronache și Petricani - în prezent, se află în curs de realizare studiul de fezabilitate pentru Pasajul Doamna Ghica și sunt refăcute studiile pentru nodurile rutiere Petricani și Andronache.

Dezvoltarea sistemului de transport public cu biciclete

- Piste de biciclete - au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru amenajarea a 4 trasee de transport cu bicicleta în București. Primul traseu a fost finalizat, se realizeaza marcajele.

- Pasarele ciclo-pietonale - au fost identificate în București 9 zone cu circulație rutieră intensă în care vor fi construite 11 pasarele, care vor determina simplificarea circulației pietonale și a bicicliștilor. Accesul este prevăzut și pentru persoanele cu dizabilități prin rampe sau lifturi.

- De asemenea, pentru incurajarea transportului alternativ, Primaria Capitalei a emis si livrat vouchere destinate achizitionarii, de catre bucuresteni, a 30.000 de biciclete", scrie în comunicatul remis de PMB către realitatea.net.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ