PMP a sesizat DNA într-un caz ce-l are în centrul atenției pe Dan Voiculescu

| 08 iul, 2014

Partidul Mişcarea Populară a depus, marţi, la DNA un denunţ împotriva Agenţiei Domeniilor Statului, susţinând că s-ar fi comis ilegalităţi în legătură cu arendarea unui teren din judeţul Giurgiu către o societate care ar fi deţinută de Dan Voiculescu.

"Partidul Mişcarea Populară a depus azi un denunţ împotriva Agenţiei Domeniilor Statului (instituţie subordonată Ministerului Agriculturii), ai cărei conducători sunt suspecţi de ilegalităţi în arendarea unui teren din judeţul Giurgiu către S.C. Agro Seed Muntenia SRL, deţinută de Dan Voiculescu', anunţă un comunicat de presă al PMP.

Denunţul a fost depus la sediul DNA de către secretarul general adjunct al PMP Gelu Vişan.

"Când aud cuvântul Voiculescu, domnii Blaga, Iohannis, Mihai-Răzvan Ungureanu îşi astupă urechile şi refuză să facă orice demers care l-ar putea deranja. În ceea ce-l priveşte pe Victor Ponta, el - ca şef al guvernului şi al ministrului Agriculturii Daniel Constantin - îl sprijină indirect pe Dan Voiculescu, ajutând la acoperirea ilegalităţilor. Arendarea terenului din judeţul Giurgiu trebuie anchetată', a spus Gelu Vişan, potrivit comunicatului.

Intenţia depunerii denunţului a fost anunţată luni de preşedintele PMP, Elena Udrea, cu prilejul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al partidului.

"Având în vedere că iniţiativa noastră de a constitui o comisie parlamentară de anchetă nu a putut fi pusă în practică deoarece nu am avut suportul necesar din partea colegilor din Opoziţie, am decis să facem un denunţ împotriva celor de la ADS şi firmei controlate de domnul Voiculescu pentru contractul de concesiune a terenului din Giurgiu, în aşa fel încât să aflăm adevărul despre cum a fost posibil ca acest teren să fie dat domnului Voiculescu, în condiţiile în care legea nu-i permitea, şi, de asemenea, să aflăm cine sunt responsabili', afirmase luni Udrea.

Premierul Victor Ponta a declarat tot luni că a cerut o informare din partea Ministerului Agriculturii şi a ADS privind terenul din Giurgiu legat de o presupusă firmă lui Dan Voiculescu, precizând că 'nu există nicio problemă de legalitate'.

'Eu am cerut foarte clar o informare legată de legalitate. (...) Nu există nicio problemă de legalitate. Dacă există vreo problemă de legalitate, vă arăt unde este sediul DNA, se depune plângere şi se fac cercetări. (...) Eu am întrebat din punct de vedere legal şi înţeleg că nu s-a cerut arendarea. S-a cerut concesionarea. Nu s-a concesionat niciun teren de la ADS şi nu se va concesiona, deoarece în baza legii privind restituirea proprietăţilor (...) toate terenurile disponibile trebuie păstrate pentru a despăgubi foştii proprietari. Dacă se cunoaşte mai mult, repet, există instituţiile statului care trebuie să verifice şi, dacă este ceva ilegal, evident, să ia măsuri', a spus premierul luni seara la postul B1TV.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 aug, 2014
0FZgA23vcys
QyW7Ev4FOzt
I can't believe you're not playing with me--ahtt was so helpful. http://stjknonzf.com [url=http://zuompl.com]zuompl[/url] [link=http://tfpknb.com]tfpknb[/link]
21 aug, 2014
WfleGpHySvI
XdF5tQLyWw
I'm so glad I found my sotluion online. http://yeoodn.com [url=http://dteefx.com]dteefx[/url] [link=http://yqzntokint.com]yqzntokint[/link]
19 aug, 2014
Uo4F0KfdON7
UJfogqe5Du
Just do me a favor and keep writing such trnaehcnt analyses, OK?
18 aug, 2014
p3B83Ij1tW1
okcthmPO58bX
Alzitaaam-informaakon found, problem solved, thanks!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ