PMP – aceşti oameni fără idei

| 03 mar, 2014

După mai multe săptămâni caracterizate de o oarecare linişte, preşedintele Traian Băsescu a ieşit în sfârşit la atac, cu o declarație abracadabrantă în legătură cu modul presupus neconstituţional în care premierul Ponta vrea să modifice structura guvernului.

Astfel, preşedintele a afirmat duminică că din moment ce USL-ul s-a rupt, programul de guvernare validat de Parlament în decembrie 2012 nu mai există. Pe cale de consecinţă, Victor Ponta trebuie să vină la Cotroceni în genunchi, cerând o nouă nominalizare în funcţia de premier din partea şefului statului, nominalizare pe care Traian Băsescu a adăugat că nu i-o va mai acorda. În schimb, şeful executivului a fost ameninţat direct cu o sesizare la CCR şi cu o plângere penală la Parchet.

Deşi argumentul preşedintelui în legătură cu modificarea programului de guvernare este unul fantezist, din moment ce Victor Ponta s-a angajat să continue proiectele USL-ului, epigonii liderului de la Cotroceni au preluat imediat mesajul, probabil încercând să mai fie şi ei vizibili în mass-media. Săturându-se de mocirla acelui 4% în care se scaldă încă de la formare, cei de la PMP au ţinut să se alăture atacului demarat de de la Cotroceni în speranţa că astfel îi va mai băga și pe ei cineva în seamă.

De această dată, în prim plan au ieşit Elena Udrea şi Cristian Preda, care au ţinut cu tot dinadinsul să abordeze aceeaşi temă ca şeful statului. Argumentele celor doi nu merită efortul de a fi prezentate, din moment ce reprezintă o repetare aproape cuvânt cu cuvânt a declaraţiei preşedintelui. De exemplu, Elena Udrea a mers inclusiv până la a afirma că PMP-ul va depune sesizarea la CCR privind neconstituţionalitatea remanierii guvernului Ponta. În rest, am auzit aceleaşi idei conform cărora ruperea USL-ului trebuie să se traducă în demisia lui Victor Ponta şi în formarea unui nou Guvern. Este foarte posibil ca anii în care cei doi lideri populari s-au aflat la Cotroceni în calitate de consilieri să îşi fi spus cuvântul şi, ca prin minune, foştii sfătuitori ai lui Traian Băsescu să fi intuit ce gândeşte preşedintele şi să fi declarat acelaşi lucru.

Foştii consilieri prezidenţiali nu au făcut altceva decât să repete conştiincios pe alte voci mesajul transmis anterior de Traian Băsescu, lucru ce demonstrează că, în realitate, PMP-ul nu are niciun fel de idee sau iniţiativă în afara acelora venite direct de la Cotroceni. Avem astfel poate cel mai bun exemplu al incapacităţii PMP de a face politică, liderii acestei forţe politice fiind incapabili să funcţioneze fără îndrumarea liderului de la Cotroceni care a făcut atâtea pentru ei.

Printre alte declaraţii ţinute în weekend, Traian Băsescu a afirmat şi că vrea să crească Partidul Mişcarea Populară până la punctul în care PMP-ul să dea câştigătorul alegerilor prezidenţiale din 2016. Declaraţia poate fi privită în sens politic, deşi nu este în acord cu legea fundamentală din România care zice ceva despre imparţialitatea de care preşedintele trebuie să dea dovadă în raport cu partidele politice. Sau mai există o ipoteză, aceea că lui Traian Băsescu îi plac atât de mult papagalii încât a decis ca acum la bătrâneţe să crească un întreg partid de peruse.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ