PMP propune non-combat PDL după ce i-a trântit găleți de lături în cap

| 27 mar, 2014

Carevasăzică, după ce-și vede europarlamentarii nu doar atacați, ci de-a dreptul umiliți, acum Vasile Blaga este invitat să fie rezonabil și să achieseze la o mini-coagulare a dreptei.

Comunicarea politică a PMP are o evoluție aiuritoare în ultima vreme, cel puțin... După valul de atacuri de toate felurile și calibrele la adresa concurenților din PDL, echipa popularilor propune acum prin gura europarlamentarului Cristian Preda încheierea unui pact de neagresiune între partidele de dreapta, mai precis PDL, PMP, PNŢCD şi Forţa Civică. Carevasăzică, după ce-și vede europarlamentarii nu doar atacați, ci de-a dreptul umiliți – a se vedea numai ultimele găleți de lături cu ”adrisant” Macovei și Stolojan - acum Blaga este invitat să fie rezonabil și să achieseze la o mini-coagulare a dreptei... Ce să înțelegem?

Poate că în PMP dreapta nu știe ce face stânga și ”vițăvercea”, caz în care europarlamentarul Preda va fi urgent luat peste picior... Sau poate știe și acesta este stilul prudent-întortocheat prin care Preda încearcă să se impună peste capul tripletei îngrozitoare formate la vârful partidului prin alăturarea pupezelor prezidențiale cu obedientul Tomac? Preda s-a dovedit suficient de înfipt când a fost vorba de interesul său politic, dar pe față nu-i poate cere fetei lui Băsescu să-și tempereze ieșirile, e clar, așa că Preda poate încerca să bată șaua noncombatului la Blaga?

„Fărâmiţarea centrului-dreapta e o evidenţă”, își motivează Preda inițiativa cel puțin ciudată. Dar ne vine peste poate să credem că s-a trezit să observe acest detaliu abia acum, când a ajuns să numere listele depuse la BEC. Plus că subiectul fărâmițării dreptei este mai mult decât discutat: responsabilitatea îi revine exclusiv lui Băsescu, nu lui Blaga. Că nu liderului PDL îi impune Constituția să stea în banca lui și să nu aibă activitate politică. Dacă Băsescu respecta legea, dreapta nu era așa fărâmițată. Dacă Băsescu nu se implica, oastea de dezertori ai Elenei Udrea nu ar fi avut curajul să insiste în această inițiativă sinucigașă din punct de vedere politic. Cum-necum au rupt vreo trei procente de la PDL și la altele nici că au șanse. PPE s-a dovedit extrem de reticentă în privința redistribuirii voturilor cuvenite dreptei populare, de PDL la PMP. PDL de bine de rău este o formațiune stabilă politic și o soluție verificată, în timp ce popularii sunt – iertați, stimați ambițioși băsiști – o sucăleală de ultim moment și o aventură în care PPE nu vrea sub nicio formă să investească.

PMP și-a făcut mutările politice, fie că ne referim la dezertarea determinată de Udrea, fie la atacurile la Macovei and Co, fie la procentele sifonate și primarii democrat-liberali ajunși ”fundași” la populari. Conform logicii conflictului, acum e rândul PDL să riposteze, moment în care europarlamentarul Cristi Preda zice ”piua” și se cere la toaletă...

Dacă Preda ar vorbi pe șleau, poate ar mai risipi din ridicolul situației. Dar europarlamentarul tace prudent, poate pentru că adevărul în acest caz nu poate fi expus public. Poate că mesajul PPE a fost perceput mai clar la nivelul său, poate că i s-a spus verde în față ca PMP să-și caute procentele înspre stânga, nu prin ograda lui Blaga. Sau poate că mesajul a fost și mai dur de atât și Preda se teme de riposta prin care Blaga își va recupera procentele, aruncând mandatul său de europarlamentar înapoi în derizoriul marjei de eroare, cu PMP cu tot. Adică exact ce spunea amenințător Blaga, în ultimul interviu acordat Revistei 22: “Acum două-trei zile, Partidul Popular European a făcut un sondaj în România. El va fi public luni. PMP nu va intra în Parlamentul European. Indiferent câte eforturi fac de a rupe din PDL”.

Cristi Preda se poziționează ridicol în acest context. Vasile Blaga a făcut referiri clare în același interviu chiar la atacurile sale la adresa candidaților PDL. Punțile dintre PDL și PMP au fost tăiate și e prea târziu pentru împăcări la botul calului. S-a mers prea departe și nici nu mai este timp pentru inițiativa lui Preda. În plus este neclar în ce calitate execută această gimnastică pacifistă. E greu să mai găsești locuri libere în prezidiul ocupat cu aplomb de Elena Udrea...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ