PMP se visează o mare amenințare

| 24 ian, 2014

Forța Civică e anemică bine, iar Mișcarea Populară s-a născut gata anchilozată. Lăzăroiu face nevroze și depresii, pe Facebook, în timp ce MRU încasează de la Blaga și Predoiu, ca un sac de box.

Armata de ”speranțe”, așa-zisul dream-team popular al lui Traian Băsescu se cam apropie cu funia de par. Se zvonește prin târg că supărările cu strigăte s-au înmulțit prin sălile Palatului Cotroceni. Șeful cel mare, care i-a învestit odinioară pe toți ambițioșii dreptei cu încrederea lui, a cam început să-i întrebe de rezultate. În loc de soluții, însă, degeaba te prezinți cu scuze. Ba e chiar periculos, când liderul e mai coleric, așa. Forța Civică e anemică bine, iar Mișcarea Populară s-a născut gata anchilozată. Lăzăroiu face nevroze și depresii, pe Facebook, în timp ce MRU încasează de la Blaga și Predoiu, ca un sac de box. Doamna Udrea face și ea ce știe mai bine: parada modei pe la simpozioane politice scopite și lipsite de rost. Oamenii președintelui nici n-apucă să dea ochii cu dușmanul de clasă, din USL, căci încă n-au rezolvat problema între ei.

Cu USL se luptă Băsescu, cât mai poate, căci a luat niște găuri majore în fuselaj pe tema deștepților de la CEC, care s-a dovedit că n-au avut inspirația într-un an de zile să mai dea și altcuiva credite agricole, pe lângă odrasla prezidențială. A urmat torpila banilor de la Gazprom, de frica cărora pe Băsescu l-a apucat brusc cheful de pace în Orientul Mijlociu. Răvașele cu speranțe politice deșarte nu pot fi, însă, o soluție, nici chiar atunci când sunt strecurate în Zidul Plângerii. Alegerile se apropie iar orizonturile politice sunt cât se poate de întunecate pentru oamenii lui Băsescu.

Dar înfrângerea finală va fi cu siguranță precedată de multe înfrângeri mai mărunte, în registrul personal. Și cum Băsescu pare din ce în ce mai interesat să descopere cine sunt responsabilii pentru starea de debandadă în care se află forțele sale politice, vedem cum, mai nou, oamenii din anturajul președintelui caută deopotrivă scuze și țapi ispășitori.

Aflăm astfel din EvZ că PMP nu poate deveni un mare succes politic, tocmai pentru că e o amenințare prea mare. Curtea de Apel București a amânat cu încă o săptămână înregistrarea PMP, în condiţiile în care instanţa a rămas în pronunţare încă de pe 15 ianuarie 2014. Ori, în această situaţie, există posibilitatea ca PMP să nu poată fi înregistrat în aşa fel încât să poată participa la alegerile europarlamentare. Scuzele curg. Chipurile numeroasele contestaţii, depuse de parlamentari USL şi de ONG-uri obscure, au dus din nou la amânarea înregistrării PMP la tribunal. Suntem curioși dacă Traian Băsescu va lua povestea asta de bună. Nouă nu ne-a reușit.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 ian, 2014
cantautoarea
"noua nu ne-a reusit"
dar,voua,in general,ce v-a reusit?
24 ian, 2014
cantautor
"tara arde si baba se piaptana..."
PMP,Basescu,Udrea,Predoiu,MRU
sunt convins ca ziua de 24 ian nu iti spune nimic..
accidentul cu victime la fel..
demisii in guvernul USL,idem
de fapt tu scrii doar despre ce "ti se spune"
mecenar de presa

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ