PNL a propus suspendarea ședinței Camerei Deputaților de miercuri. Plenul a respins solicitarea

| 06 dec, 15:53

Camera Deputaților a respins, miercuri, prin vot, propunerea PNL de suspendare a ședinței plenului, precum și pe cea a USR de amânare a dezbaterilor asupra proiectelor referitoare la statutul judecătorilor și procurorilor și modificării Legii ANI.

"În baza art. 91 alin. 3, vă solicităm sistarea ședinței de astăzi. După momentul în care am asistat la un recurs la valorile solide ale neamului nostru, la momentele care au marcat pozitiv istoria noastră ca nație, cred că se impune ca ședința de astăzi, care se prefigurează a fi una concentrată pe proiecte care nu au legătură cu interesul națiunii române, ci cu un interes mai restrâns, să suspendăm această ședință, să reflectăm la ceea ce înseamnă România puternică, unită, solidară, a interesului celor mulți și nu a interesului personal. Să reflectăm și să ne întâlnim la o altă ședință a Parlamentului în care să putem pune pe masa dezbaterii proiecte care să îi vizeze pe cei din afara Parlamentului și care privesc cu încredere spre această instituție că se poate concentra pe probleme serioase, probleme care țin de bunăstarea și de viitorul lor", a afirmat liderul grupului PNL din Camera Deputaților, Raluca Turcan.

Solicitarea a fost însă respinsă. S-au înregistrat 67 de voturi "pentru" și 124 — "împotrivă".

De asemenea, plenul a respins și propunerea liderului deputaților USR, Cristian Seidler, de amânare a discutării punctelor 2 și 3 de pe ordinea de zi.

"Dacă ați respins ca ședința de astăzi să nu mai aibă loc, vă propun, în același spirit în care chiar și partidul dumneavoastră a anulat mitingurile, în același spirit în care organizațiile civice au anunțat sistarea oricăror proteste în contextul încetării din viață a Majestății Sale Regele Mihai și au făcut un apel pentru a fi stopate măcar în această perioadă acțiuni și inițiative care ar putea genera tensiune. Știind că punctele 2 și 3 de pe ordinea de zi sunt exact cele care ar putea genera tensiuni de care nu avem nevoie acum, vă propun să eliminăm punctele 2 și 3 de pe ordinea de zi", a spus Seidler.

La punctele 2 și 3 de pe ordinea de zi a ședinței plenului Camerei Deputaților de miercuri se află propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice și Statutul judecătorilor și procurorilor.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ