PNL, ATAC la ministrul Educaţiei: va depune o moţiune simplă pe tema alocaţiilor pentru copii

| 11 mai, 14:07

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a anunţat luni că liberalii vor depune la Senat o moţiune simplă pe tema alocaţiilor pentru copii.

 

"Astăzi la Senat va fi depusă o moţiune simplă pe tema alocaţiilor pentru copii. Mă doare foarte tare că în fruntea ministerului se află o persoană care nu este preocupată de situaţia familiilor din România", a precizat Gorghiu, potrivit Agerpres.

Ea a arătat că, potrivit datelor statistice, în România, alocaţia pentru copii este de 42 de lei, în timp ce Belgia alocă 77 de euro pentru primul copil şi 143 de euro pentru cel de-al doilea şi 212 de la al treilea, Olanda - 58 de euro pentru copii sub şase ani, 70 de euro pentru cei între 6 şi 12 ani şi 82 de euro pentru copii între 12 şi 17 ani, iar Ungaria 63 de euro şi 101 euro pentru copii cu dizabilităţi.

"Din păcate, dacă nu rezolvăm această problemă - proiectul PNL există în Camera Deputaţilor, fac apel la PSD să-l voteze -, vom fi catalogaţi o ţară care şi-a abandonat copii", a arătat Gorghiu.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ