PNL cere Avocatului Poporului să se sesizeze în cazul copilei care a stat în cap la "Simfonia Lalelelor"

| 25 apr, 16:58

PNL reacţionează după ce o fetiţă de 3 ani a fost pusă să stea în cap, pe asflat, în faţa Vioricăi Dăncilă, la Piteşti. Raluca Turcan cere Avocatului Poporului să se sesizeze după imaginile cu copii de la defilarea de vineri, de la festivalul Simfonia Lalelelor.

"Imaginile care au șocat o țară întreagă, cu copilul obligat să se rostogolească pe asfalt în fața tribunei oficiale, reprezintă de fapt un atac brutal la valorile națiunii noastre și o amputare a demnității umane. Dl. Ciorbea are obligația de a implica instituția Avocatului Poporului într-un mod activ în societate, exercitând și un rol de educare și creștere a gradului de conștientizare în societate pe acest subiect. Trebuie să ne spună cum instituția pe care o patronează poate proteja drepturile copiilor și să folosească toate pârghiile legale pentru a împiedica asemenea practici învechite și dăunătoare demnității umane", se arată într-un comunicat remis realitatea.net.

Mai mulţi oameni au reacţionat negativ în mediul online ca urmare a prezenţei copiilor, vineri, la Piteşti, la spectacolul desfăşurat la Simfonia Lalelelor. Printre cei care au criticat prezenţa copiilor, la spectacolul desfăşurat sub privirea premierului, a fost si filosoful Mihai Şora.

"Or, copiii din „experimentul lalelelor“ nu vor fi oameni liberi câtă vreme vor cunoaşte doar încolonarea umilă în faţa unei autorităţi, oricare ar fi acea autoritate", a scris acesta pe Facebook, indignat că "nu ajunge că ne-au furat ţara, pădurile, etc, acum ne fură şi copiii, cu sufletul şi cu mintea lor cu tot".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ