PNL cere demisia primarului general interimar al Capitalei

| 13 noi, 16:04

Partidul Național Liberal îi solicită lui Ștefănel Dan Marin demisia din funcția de primar general interimar al Capitalei.

"În lipsa unor măsuri ferme pe care starea de fapt o impune, în absența unei viziuni clare și a unei lipse de implicare, PNL îi solicită public demisia din funcția de primar general al municipiului București pe care o deține într-o perioadă de interimat în momentul de față", a declarat vineri, într-o conferință de presă, vicepreședintele organizației PNL București, Richard Radu, consilier în CGMB.

Acesta susține că primarul interimar "tergiversează rezolvarea problemei RADET, iar măsurile pe care le ia împreună cu cabinetul său sunt insuficiente, întârziate, defectuoase și păguboase atât pentru RADET, cât și pentru bucureșteni".

"Alături de PNL, pe 19 septembrie, și-a asumat acordul pentru bucureșteni, prin care întreg spectrul politic din CGMB s-a angajat că vom urma o listă, niște pași, un acord, astfel încât până la alegerile locale din 2016 totul să funcționeze normal în București și aici vorbim, pe lângă transparentizare, chestiuni legate de vot electronic și așa mai departe, de chestiunea RADET, termia în general. (...) Primarul interimar s-a dezis de acest acord, tergiversează rezolvarea problemei RADET, măsurile pe care le ia împreună cu cabinetul său sunt insuficiente, întârziate, defectuoase și păguboase atât pentru RADET, cât și pentru bucureșteni", a afirmat Richard Radu.

El spune că, dincolo de orice dispută politică, de orice cifră, realitatea este că peste 1,2 milioane de locuitori ai Bucureștiului au nevoie de serviciul de încălzire.

"Ceea ce s-a întâmplat nu în ultimul an, ci doar în ultimele 24 de luni este de-a dreptul strigător la cer. Am avut un primar general în persoana lui Sorin Oprescu care a fost total dezinteresat în a rezolva, rectifica, îmbunătăți și a acorda sume de bani pentru investiții în ceea ce privește RADET. Ceea ce s-a întâmplat ne-a adus astăzi într-o situație ca, de la săptămână la săptămână, să avem probleme cu furnizorii, cu ELCEN, iar RADET să fie într-o imposibilitate de a-și plăti angajamentele. Ceea ce s-a întâmplat până acum două luni, când primar general era Sorin Oprescu, astăzi continuă. Nu avem acțiune, nu avem viziune din partea executivului, iar noi, reprezentanți ai cetățenilor în CGMB, suntem chemați cu întârziere și nu pentru a rezolva problema, ci pentru a petici, cârpi un sistem păgubos pentru bucureșteni", a adăugat Richard Radu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ