PNL îl transformă pe Iohannis în Grinch

| 15 dec, 2014

Klaus Iohannis Crăciun. Proaspăt întors din concediul petrecut în căldurosul Palm Beach la frigul și realitățile din România, Klaus Iohannis nu numai că se pregătește de investirea de duminică, ci, intrat deja în spiritul sărbătorilor, plănuiește să ajungă în casele tuturor românilor de Crăciun.

Echipa sa a dat deja ordin filialelor PNL din teritoriu să distribuie felicitări semnate de însuși președintele României (până va ajunge mesajul la români, Iohannis va fi, cel mai probabil, deja investit în funcție). Practic, pe sistemul niciun Crăciun  fără șorici și politică, PNL vrea să profite de acest moment festiv să mențină popularitatea câștigată de către președintele ales și să-l mențină pe valul de entuziasm postelectoral.

Mesaje politicianiste. PNL îl transformă pe Iohannis în Grinch, nepermițând românilor să treacă sărbătorile fără să fie perturbați de mesaje politicianiste. Acum, în altă ordine de idei, această întreagă strategie îl îndepărtează pe Iohannis de imaginea unui altfel de politician, de imaginea omului simplu pe care și-a asumat-o. Astfel, după ce vedem la televizor că președintele României vine din concediul petrecut în America și Germania, călătorind la bordul unei curse de linie, clasa Economic, și nimic din comportamentul său nu ar fi trădat importanța funcției proaspăt dobândite, acum, ni se arată un Iohannis dispus să cheltuiască sute de mii de lei pentru a distribui, la nivel național felicitări de Crăciun.

Mesajul pe care Iohannis plănuiește să-l trimită românilor și care a fost deja trimis filialelor PNL din teritoriu, cu ordin clar să ajungă în casele tuturor românilor, sună așa "Dragi…Vă mulțumesc pentru încrederea pe care mi-ați acordat-o. Veți avea în mine un președinte care face o politică a seriozității și respectului pentru toți cetățenii. Împreună vom schimba România. Vă urez sărbători fericite și La mulți ani!".

Mesaj Iohannis. Având în vedere cele spuse mai sus, venim și întrebăm – oare nu era mai apreciat ca sumele de bani folosite pentru realizarea și distribuirea acestor felicitări să fie folosiți pentru un scop caritabil? Nu câștiga Iohannis mai mult capital de imagine dacă, în loc să distribuie să zicem 10 milioane de felicitări, să ofere un coș de cumpărături pentru 100 de familii nevoiașe sau, de exemplu, să cumpere un brad pentru aceleași familii? Pe de altă parte, în calitate de prim om în stat, cu vizibilitate mare atât în presă, cât și pe TV, nu este suficient să le trimită românilor un mesaj prin intermediul mass-media, acest gest trebuie neapărat să presupună costuri? Sau, mai bine, pe Facebook, că tot este vedetă în spațiul online.

Să sperăm că Iohannis este la început, iar acesta să fie motivul pentru care se aruncă la cheltuieli inutile pentru a-și păstra popularitatea proaspăt câștigată. În caz contrar, ne aflăm în fața unui președinte care va fi dispus să se mențină pe val, indiferent de costurile pe care acest lucru le presupune.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

7 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 dec, 2014
Paul Aparaschivilor
Partidul tinerilor PSD...in presa de azi
Jurnaliştii invitaţi luni seară la emisiunea Jocuri de Putere au vorbit despre contractele lui Sebastian Ghiţă.

"Conform datelor publice de pe e-licitatie.ro, domnul Sebastian Ghiţă a castigat contracte, în prioada 2007-2014, de 1 mld euro. Conform unor actori din piata de IT, contractele câştigate de Ghiţă şi de interpuşii lui sunt de fapt de o valoare de zece ori mai mare", a explicat jurnalistul STELIAN NEGREA.

Jurnalistul Ovidiu Marincea a reamintit de dosarul Loteria, care i-ar putea aduce probleme lui Ghiţă.

"Sa-i spunem domnului Ghita că vine dosarul Loteria. Un prieten de-al dumneavoastră s-a decis sa vorbeasca. Şi e rau", a avertizat Marincea.

La rândul său, jurnalistul Alex Căutiş a subliniat că Ghiţă a preluat multe din afacerile unom oameni investigaţi "abuziv" de DIICOT.

"Mare parte din actiunile Blue Air au ajuns la Sebi Ghita. Multe din afacerile unor oameni carora li s-au facut dosare in mod abuziv de către DIICOT-ul acesta care era controlat de Alina Bica au ajuns sa fie la Sebi Ghita. E foarte ciudat. Deci Sebi Ghiţă prelua afacerile celor care erau scosi din joc", a explicat Căutiş.
17 dec, 2014
Dan Slugarescu
dottore in drept....
Astfel, pe 30 iulie 2006, Curtea de Apel Bucureşti a judecat recursul la prelungirea măsurii arestării preventive a lui Ovidiu Tender. Şedinţa de judecată a făcut obiectul unei investigaţii realizate de Inspecţia Judiciară a Consiliului Superior al Magistraturii. Raportul Inspecţiei Judiciare, însuşit de CSM în plen, dezvăluie faptul că Victor Ponta a făcut tot posibilul să "obstrucţioneze" actul de justiţie, nu a respectat solemnitatea şedinţei şi a încercat să pledeze pentru Tender, deşi se afla în incompatibilitate fiind şi parlamentar.

Stenograma şedinţei de judecată arată că Victor Ponta, deşi a fost declarat incompatibil să îl apere pe Tender, a intrat în sala de judecată. Din derularea procesului rezultă că judecătorul Curţii de Apel a cerut forţelor de ordine să-l scoată pe Ponta din sala de judecată. În raportul CSM se reţine că Ponta şi ceilalţi avocaţi au făcut tot posibilul să amâne şedinţa de judecată pentru câteva ore din simplul motiv că dacă prelungirea arestării lui Tender nu se judeca până la ora 24 acesta ar fi fost eliberat din oficiu.
15 dec, 2014
George
În mod ridicol şi bombastic...
.
"...Oare nu era mai apreciat ca sumele de bani folosite pentru realizarea şi distribuirea acestor felicitări să fie folosite pentru un scop caritabil? [...]... ca Iohannis să ofere un coş de cumpărături pentru 100 de familii nevoiaşe?..." -- se întreabă în mod ridicol şi bombastic d-na jurnalistă Simona Bran, într-un acces de rea credinţă şi de miopie simulată.

Răspunsul este NU, fiindcă nici preşedinţii de stat şi nici şefii de guverne (în general) nu pot acorda legal CADOURI sau POMENI către populaţie -- obicei antic şi medieval rar practicat în trecut de unii regi, împăraţi, principi, voievozi sau guvernatori locali.

Dimpotrivă, CADOUL de abnegaţie şi OBLIGAŢIA de serviciu public este buna reprezentare, guvernare şi gestionare a treburilor publice din poziţiile pe care le ocupă. Costul felicitărilor este probabil mai mic decât al "fluturaşilor" trimişi cu Poşta Română, în care pensionarii erau înfricoşaţi în mod abject că Iohannis "va tăia pensiile"!

Odată cu coagularea şi câştigarea treptată a atenţiei, preferinţei sau simpatiei pentru personalitatea politică din fruntea statului, românii se vor putea identifica şi ALĂTURA TREPTAT PROIECTULUI POLITIC al acesteia (dacă acest proiect există). Astfel, în timp, nu "o sută" ci SUTE DE MII de familii nevoiaşe vor avea condiţii mai decente de trai, alimentaţie sau "mese" ceva mai îmbelşugate. Dar acest lucru se pare că nu doriţi să-l evidenţiaţi, fiindcă duceţi un război contra curentului, o luptă de ariergardă a unei linii de jaf şi profit din avuţia ţării.

D-na Simona Bran, ţineţi cu poporul şi NU cu "TAGMA JEFUITORILOR" şi nu veţi greşi prea mult! "Unui sărac să nu-i dai un peşte ci o undiţă de pescuit." Şi pentru PROIECTUL DE ŢARĂ, orientativ, citiţi cartea lui Iohannis, dacă nu vă este prea scârbă!
16 dec, 2014
Cristian
E exact acelasi lucru pe fond vorbind (forma sigur ca difera) ce a trimis PSD-ul in campanie cu ce vor sa trimita acum oamenii lui Iohannis. Esenta e aceeasi: mesaje electorale trimise la domiciliu.
Si am sa-mi permit si eu sa nu "tin cu poporul", nu-mi place spiritul de turma.
16 dec, 2014
George Clowney
Iohannis merita Nobelul pentru literatura?
Georgica Nobel, campania electorala s-a terminat. Te tradeaza nu doar abuzul de postari, ci si stilul amice - excesul de litere de tipar arata cu ce te-ai ocupat tu in ultimele luni (chiar asa, e adevarat ca ideea asta de a baga din greu litere de tipar in comentarii i-a apartinut lui Igas, ce se plangea ca are dificultatie de citire altfel?). Pot intelege ca voi, astia ce n-ati primit inca directivele de la centru, continuati sa postati cu abnegatie, insa mai ia o pauza. Se stie deja ca Iohannis nu e doar primul om ce a calcat pe luna ci si viitorul laureat al premiului Nobel pentru literatura pentru a sa capodopera cu nume de sitcom american, "Step by step".
16 dec, 2014
cristina
felicitari de craciun pt toti romanii
felicitari in primul rand raspunsului dat d George.
care sef al statului pana acum v a mai urat sarbatori fericite?
niciunul
asta e inceputul ca vor urma numai sarbatori fericite alaturi d noul presedinte..................
17 dec, 2014
Ana
Mie mi-e scârbă numai când aud numele acestui handicapat . O să vezi ce proiect de țară are și atunci tu cu diaspora și marea generație „ Facebuci” nu veți mai guița că ce avem cu președintele vostru „ 7 case ” , vânzător de copii și incompatibilitatea ”. Până nu-și rezolvă aceste trei probleme , omul acesta n-are ce căuta în fruntea țării. Se presupune că primul om în stat trebuie să fie fără pată dacă i -a trebuit politică ( nu l-a obligat nimeni să intre ) ; până una -alta este suspect ca fiind necinstit și de aceea nu merită nici măcar o înjurătură , d-apăi respect.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ