PNL mai bifează o gafă! Gorghiu şi Predoiu au dat GRAV cu oiştea în gardul economiei

| 16 aug, 14:02

PNL a făcut sâmbătă una dintre cele mai mari erori ale anului într-un comunicat de presă transmis de Biroul de comunicare. Astfel, partidul Alinei Gorghiu şi a lui Cătălin Predoiu, folosind în mod eronat datele economice despre investițiile străine directe transmise de BNR, au greșit o serie de calcule simple.

PNL a transmis sâmbătă, 15 august 2015, un comunicat de presă în care îl acuză pe premierul Victor Ponta că „desfășoară, în ultima perioadă, o intensă campanie de manipulare a datelor economice". Pentru a argumenta atacul, formaţiunea Alinei Gorghiu şi a lui Cătălin Predoiu a prezentat o serie de date privind creșterea investițiilor străine directe (ISD) în România în prima jumătate a anului 2015.

Fie din dorința de a informa greșit opinia publică, fie din cauza unei grave necunoaşteri a subiectului abordat, PNL a utilizat toate sumele în LEI când, de fapt, acestea au fost exprimate de către BNR în EURO, scrie RomâniaTV.net.

În mod ironic, în timp ce Gorghiu şi Predoiu îl acuză pe Victor Ponta că nu înțelege nimic din raportările BNR, liberalii sunt cei care preiau niște date economice în EURO și le prezintă presei și publicului larg ca fiind în LEI. Mai mult, în tabelul de la finalul comunicatului de presă transmis ieri de PNL există date preluate de la BNR, în care se menționează foarte clar că este vorba de sume nete, exprimate în „milioane de euro".

Liberalii susțin, practic, că totalul de 1.66 mld de EURO, cât reprezintă investițiile străine directe pe primele 6 luni din 2015, reprezentând aprox. 7,6 MLD. LEI, este incomparabil mai mic față de rezultatul din 2008, înainte de criza economică, de „9 MLD. LEI", conform comunicatului PNL.

În realitate, ISD au crescut cu 39% în primele șase luni din 2015 față de 2014, aproape depășind valoarea ISD pentru tot anul 2011 de Guvernul PDL condus la acea vreme de Emil Boc – 1,8 MLD. EURO. Așadar, anul acesta se poate observa o creștere semnificativă a investițiilor străine directe în România comparativ cu ultimii 4-5 ani, ceea ce înseamnă că investitorii au redevenit interesați de potențialul țării noastre și își mută capitalul din ce în ce mai mult în oportunitățile de pe piața românească.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
16 aug, 19:04
ariluna
Ajuta-ti familia facand parte dintr-un proiect romanesc lansat de curand, cu mari perspective.
NU este necesara niciun fel de experienta!
Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii.
Lucrati intr-un mediu placut, proactiv.
Principala atributie este mentinerea unei evidente a ofertelor prospectante si actualizate zilnic.
Oferim sanse reale de avansare in cariera!
Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale.
Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere.
Programul de lucru este flexibil.
Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor.
Sunt suficiente studiile medii.
Cerem cunostinte minime de operare pe internet, de lucru cu fisiere word si pdf si navigare online.
Solicitati acum mai multe detalii adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ