Liberalii nu exclud un candidat la Primăria Capitalei din afara partidului

| 07 sep, 13:30

PNL nu exclude ipoteza ca viitorul candidat la Primăria București să fie din afara partidului, acesta fiind anunțat, cel mai probabil la sfârșitul toamnei, a declarat luni Eugen Nicolăescu, lider al deputaților liberali.

Potrivit acestuia, PNL "nu trebuie să excludă nimic aprioric", iar viitorul candidat care va fi susținut de partid trebuie să aibă și un profil liberal, "să nu fie un autoritar, un comunist".

"Noi, în această toamnă, ne-am propus să definitivăm toate candidaturile pentru toate autoritățile locale din toată țara. În consecință, probabil că în foarte scurt timp vom declanșa procedurile pe care ni le-am stabilit de a verifica prin sondaje care este percepția populației pe anumite persoane pe care dorim să le lansăm în campaniile electorale și probabil la sfârșitul toamnei o să știm care sunt cei mai potriviți candidați, care răspund așteptărilor populației, care trec prin niște criterii pe care noi ni le-am stabilit și unele dintre ele sunt criterii de integritate", a declarat pentru RFI Eugen Nicolăescu.

Întrebat dacă PNL ia în calcul susținerea unui candidat din afara partidului sau dacă exclude această variantă, Eugen Nicolăescu a răspuns: "Eu cred că noi nu trebuie să excludem nimic aprioric, eu cred că trebuie să oferim bucureștenilor o candidatură care să reprezinte năzuințele cetățenilor care locuiesc în București, un candidat care să vină cu o viziune, care să vină cu puterea, cu capacitatea de a transforma Bucureștiul într-o Capitală europeană".

Referindu-se la ceea ce înseamnă un "candidat nou", liderul deputaților PNL a arătat că acesta ar putea fi din afara partidului. "Probabil, așa cum și dvs. încercați să-mi sugerați că ar putea fi cineva din afara partidului și poate fi o persoană care n-are notorietate, care n-a lucrat vreodată în administrația publică centrală sau locală, care n-a avut funcții publice, care nu a beneficiat de demnități și este un om care din punctul nostru de vedere și al bucureștenilor, pentru că el va fi testat, evident, prin sondare, poate să îndeplinească toate aceste criterii și poate fi până la urmă acel primar de care Bucureștiul are nevoie".

Întrebat dacă PNL l-ar susține pe Nicușor Dan la Primăria Capitalei, Eugen Nicolăescu a răspuns: "Repet, nu exclud nicio candidatură, dar în același timp candidatul care va fi susținut de PNL trebuie să aibă și un profil liberal, trebuie să ne dea nouă garanția că nu va fi un autoritar, un comunist, unul care să facă din București altceva decât am crede noi că ar trebui să fie Bucureștiul, un oraș modern, care să aibă vitalitate, să se poată mișca, să atragă investitorii, să producă plus valoare, care mai departe să se împartă în domeniile prioritare și sigur că noi vorbim aici și de un oraș cum e Bucureștiul, care trebuie să atragă și mulți turiști, un oraș cu care să te mândrești, fiind Capitala țării".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 sep, 16:25
LENIN SI STALIN
AM AVUT 3 MAMELUCI CRIMINALI DE BUCURESTENI
SI,ACUM,TEMBELILOR PUSCARIASI VRETI LA ROATA.POATE PE GHILOTINA
BASINESCU,VIDANJARU,GAINARI SI CACANARU.ATI FOST SI ATI FURAT.
BA,NIRCOLAESCULE ASE-IST CU NOTA 5 LA DIPLOMA,DUTE IN MATA, DE RARAIT
LIBELALI FURA DE IOO DE ANI.CEL MAI MARE HOT-FRATII BRATIENI,EVREI DE NEAM
HUO,GOLANILOR.NICI N-A MURIT MORTUL SI VOI VRETI GROAPA PENTRU VOI.FIE

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ