PNL se roagă de membrii săi corupţi să-şi dea demisia: Facem altfel de politică

| 24 noi, 2014

Co-preşedintele filialei municipale Iaşi a Partidului Naţional Liberal (PNL) Dragomir Sava Tomaşeschi îi cere senatorului Varujan Vosganian să facă un pas înapoi din viaţa publică, iar fostului ministru al Justiţiei Tudor Chiuariu îi solicită demisia din partid din cauza acuzaţiilor de corupţie.

În opinia lui Tomaşeschi, combaterea corupţiei reprezintă una dintre priorităţile de bază ale programului politic al PNL şi al preşedintelui ales Klaus Iohannis, 'iar pe acest subiect nu vom face concesii nimănui, indiferent de poziţia ocupată în partid'.

El consideră necesară excluderea din partid a 'numitului Tudor Chiuariu, condamnat definitiv şi irevocabil pentru fapte de corupţie'.

'Noi, filiala municipală a PNL Iaşi le mulţumim din inimă tuturor celor care au votat Klaus Iohannis şi ne reafirmăm hotărârea de a face o cu totul altfel de politică, aşa cum a spus şi noul preşedinte ales al României. (...) Fără a ignora prezumţia de nevinovăţie, le cerem tuturor persoanelor cercetate penal din partid, indiferent de funcţia pe care o ocupă, să facă un pas înapoi din viaţa publică, lucru valabil şi pentru senatorul Varujan Vosganian, cercetat penal pentru fapte de corupţie', afirmă Tomaşeschi prin intermediul unui comunicat remis AGERPRES.

Un gest similar, susţine acesta, este aşteptat şi din partea deputatului Grigore Crăciunescu, aflat în atenţia Agenţiei Naţionale pentru Integritate (ANI).

Dragomir Sava Tomaşeschi cere, de asemenea, sancţionarea unui alt liberal, Marius Bodea, vicepreşedinte PNL Iaşi, care 'în calitate de director şi-a permis să transmită publicului invitat la ceremonia de inaugurare a noii piste a Aeroportului Iaşi un mesaj din închisoare din partea deţinutului Fenechiu, punând într-o lumină extrem de proastă oficialităţile prezente la manifestare'.

'În contextul în care numitul Relu Fenechiu nu e un deţinut politic - aşa cum a încercat în repetate rânduri să insinueze - ci unul de drept comun, fiind condamnat de instanţa supremă la închisoare cu executare pentru fapte de corupţie, organizaţia municipală a Partidului Naţional Liberal Iaşi se disociază definitiv şi irevocabil de fostul deputat', se precizează în comunicatul de presă semnat de Tomaşeschi.

În final, Tomaşeschi menţionează că speră să aibă în acest demers sprijinul necondiţionat al organizaţiei judeţene a PNL Iaşi, reprezentată la vârf de co-preşedinţii Cristian Adomniţei şi Dumitru Oprea.

Niciunul dintre cei doi co-preşedinţi ai filialei judeţene a PNL nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima opinia în legătură cu solicitările lui Dragomir Sava Tomaşeschi.

Discursul anti-corupţie al lui Klaus Iohannis se opreşte la colegul de partid Tudor Chiuariu

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ