PNL se pregăteşte să oficializeze relaţia cu partidele lui Băsescu?

| 03 apr, 2014

În ciuda declaraţiilor venite dinspre PNL şi PDL conform cărora o colaborare cu Traian Băsescu şi PMP este exclusă pentru moment, realitatea din teritoriu spune altceva.

Conform liderului PMP Vâlcea, Marian Mirea, PDL, PMP, PNŢCD şi PNL vor sprijini un candidat comun la alegerile parţiale pentru funcţia de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea. „Deja se poartă discuţii cu partidele de dreapta din Vâlcea, PDL, PNL, PNŢCD, pentru susţinerea unui candidat comun la alegerile parţiale şi acesta să fie din PMP. Dacă această coaliţie de dreapta se va realiza poate fi un exemplu la nivel naţional pentru alegerile prezidenţiale. Sunt trei posibili candidaţi cu care PMP poartă în prezent discuţii”, a declarat Marian Mirea.

Alegerile de la Râmnicu Vâlcea vin după ce fostul primar PNL, Emilian Frâncu, a fost condamnat la închisoare săptămâna trecută pentru fapte de corupţie. De altminteri, nu este pentru prima dată când un ocupant al funcţiei de edil al municipiului Râmnicu Vâlcea care face parte dintr-un partid de dreapta are probleme cu legea. Altfel spus, asocierea partidelor de dreapta din Râmnicu Vâlcea pentru securizarea funcţiei de primar nu reprezintă decât o măsură menită să asigure clientelei politice continuitatea la alimentarea cu bani publici din bugetul Primăriei.

Situaţia de la Râmnicu Vâlcea expune public ipocrizia liderilor PNL şi PDL, care exclud orice colaborare cu PMP şi Traian Băsescu. Chiar ieri, Crin Antonescu, declara că nu negociază cu Traian Băsescu. "Eu nu candidez la Preşedinţia României ca după aceea să găsesc un subcontractor, să găsesc pe cineva, domnul Băsescu (...) Nu, nu se poate pune problema unei discuţii cu Traian Băsescu sau cu altcineva să-i dai ţara pe mână", a precizat fostul preşedinte al Senatului.

Şi Vasile Blaga a respins orice colaborare cu PMP, pe care îl cataloga drept un’’partid de traseişti’’. „Tot aud că după 26 mai nu știu ce o să se întâmple, o să ne pupăm și o să se rezolve toate. N-o să se întâmple nimic. Eu cu trădători nu stau la masă!”, a declarat preşedintele PDL. Tot acum câteva săptămâni, Vasile Blaga excludea orice colaborare cu liderul liberal, declarând că „noi nu îl vom sprijini pe domnul Antonescu la prezidențiale. Avem propriul nostru candidat, care va și câștiga cursa prezidențială”.

În ciuda acestor declaraţii, moţiunea simplă din Sănătate dezbătută la începutul acestei săptămâni în Camera Deputaţilor a adus PDL şi PNL de aceeaşi parte a baricadei. Mai mult, cele două partide şi-au potenţat reciproc poziţiile şi în ceea ce priveşte acciza la carburanţi, alăturându-se PMP. Astfel, după ce Traian Băsescu a sunat adunarea împotriva implementării noii taxe la combustibili începând cu 1 aprilie, criticile sale au fost preluate conştiincios de PMP şi ulterior şi de PDL. Corului de opozanţi al măsurii implementate de guvern i s-a adăugat şi PNL, care critică noua acciză la combustibil deşi pe când se afla la guvernare a validat-o votând bugetul pe 2014.

Ca urmare, putem spune că aranjamentele făcute la Râmnicu Vâlcea de PDL, PMP şi PNL în perspectiva alegerilor parţiale locale sunt o prelungire a colaborării la nivel retoric între cele trei partide pe tema accizei la carburanţi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ