PNL şi Crin Antonescu se PRĂBUŞESC în sondaje. Ponta rămâne favoritul românilor pentru Cotroceni

| 28 mar, 2014

PNL scade tot mai mult în sondaje şi a ajuns să aibă un scor dezastruos înainte de alegerile europarlamentare, iar Crin Antonescu s-a prăbuşit în sondajele privind alegerile prezidenţiale de la sfârşitul acestui an.

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Cel mai recent sondaj IRES arată că liberalii ar obţine cu mult sub pragul de 25% pe care şi l-au propus pentru alegerile europarlamentare. De asemenea, PDL şi PMP sunt la umăr la umăr în sondaj.

VEZI AICI DOCUMENTUL ÎNTREG.

Mai exact, la alegerile europarlamentare Alianţa PSD+PC+UNPR ar câştiga detaşat, cu un scor de 42%, în timp ce PNL ar obţine doar 14 procente. PDL este pe locul trei în preferinţele alegătorilor, cu 11%, iar PMP ţine aproape, cu 10%. Potrivit sondajului IRES, UDMR şi PRM ar obţine câte 5%.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Pe de altă parte, Victor Ponta ar câştiga detaşat alegerile prezidenţiale, în timp ce Crin Antonescu şi Mihai Răzvan Ungureanu sunt la egalitate.

Concret, 31% dintre respondenţi au spus că l-ar vota pe Victor Ponta la prezidenţiale, în timp ce Crin Antonescu a ajuns la cota de 12%, la egalitate cu Mihai Răzvan Ungureanu.

Călin Popescu Tăriceanu ar fi votat de 7% dintre respondenţi, în timp ce Corneliu Vadim Tudor şi Sorin Oprescu ar obţine câte 6 procente.

Printre întrebări s-a aflat şi una referitoare la renunţarea la o candidatură pentru Parlamentul European a Elenei Băsescu, în proporţie covârşitoare, de 71%, respondenţii afirmând că aceasta a făcut bine luând această decizie.

Sondajul IRES a fost realizat pe un eşantion de 1.446 de persoane cu vârsta minimă de 18 ani, iar eroarea maximă tolerată este de plus/minus 2,7%.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ