PNL şi PDL solicită demisia directorului CNADNR pentru închiderea Transalpinei

| 02 iul, 2014

Transalpina închisă. Organizaţiile judeţene ale Partidului Democrat Liberal şi Partidului Naţional Liberal Vâlcea solicită demisia directorului Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România , Ştefan Neaga, pentru închiderea drumului naţional 67C, Transalpina, prejudiciind astfel turismul din cinci judeţe.

"Anunţul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România de închidere a unui tronson din DN 67C Transalpina, între Rânca şi Obârşia Lotrului, reprezintă o nouă dovadă a incompetenţei şi a rea-voinţei reprezentanţilor Partidului Social Democrat (PSD) din Guvern. În condiţiile în care lucrările executate pentru modernizarea acestui DN sunt finalizate în proporţie de 85% încă de acum doi ani, lipsa de implicare pentru găsirea unei soluţii legale de continuare, până la finalizarea integrală a acestor lucrări, afectează dezvoltarea turistică din judeţele Vâlcea, Gorj, Hunedoara, Alba şi Sibiu', a precizat pentru AGERPRES deputatul PDL Romeo Rădulescu.

Acesta solicită demisia directorului CNADNR, care, potrivit democrat-liberalului, în loc să soluţioneze această problemă, se ocupă de 'pomeni financiare pentru proprii angajaţi', prejudiciind bugetele judeţelor Vâlcea, Gorj, Alba, Hunedoara şi Sibiu de importante încasări din turism.

La rândul său, liderul liberalilor vâlceni, deputatul Cristian Buican acuză PSD de 'sabotarea celui mai important proiect turistic din centrul ţării'.

'Chiar dacă motivele oficiale de închidere a acestui drum naţional pot fi acceptate ca valide, siguranţa cetăţeanului fiind mai presus de orice altceva, consider că este inadmisibil faptul că cei de la CNADNR nu au reuşit, în ultimii doi ani, să finalizeze 15% din această lucrare. Din acest motiv, este normal şi firesc ca domnul Neaga să plece, prin demisie, dacă are vreun gram de responsabilitate şi onoare sau prin demitere. Dacă Ioan Rus şi Victor Viorel Ponta nu îl demit, înseamnă că îşi asumă incompetenţa şi implicit recunosc că au sabotat, premeditat, şansa unei dezvoltări turistice a zonelor montane din cinci judeţe din apropierea acestei şosele, cel mai mare proiect turistic din centrul României', a spus Buican.

CNADNR a anunţat săptămâna trecută că sectorul de drum din DN 67C - Transalpina, cuprins între Rânca şi Obârşia Lotrului este interzis circulaţiei.

Acest tronson este zona cea mai înaltă din acest drum, urcând până la 2.100 de metri şi se află pe teritoriul judeţului Vâlcea. A

Tag-uri: CNADNR, transalpina
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ