PNL şi PMP sesizează CCR privind modificările aduse legii sănătăţii şi asistenţei sociale

| 21 apr, 14:40

PNL şi PMP au sesizat, joi, Curtea Constituţională a României (CCR) asupra modificărilor aduse Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii şi Legii asistenţei sociale nr. 292/2011, susţinând că proiectul "obstrucţionează activitatea instituţiilor vizate şi grevează autorităţile locale de sume pentru care nu este prevăzută sursa de finanţare".

"Reglementarea adoptată recent de Camera Deputaţilor cuprinde norme care încalcă principii constituţionale referitoare la principiul egalităţii în faţa legii şi al nediscriminării. În acelaşi timp, au fost încălcate principii de reglementare referitoare la caracterul organic al actelor normative, care nu pot fi modificate prin intermediul unor acte ordinare", se arată într-un comunicat al PNL transmis, vineri, AGERPRES. 

Potrivit sursei citate, contrar reglementărilor de principiu care privesc asigurarea folosirii limbii materne în unităţile administrative cu o pondere de 20% a minorităţilor naţionale, prin acest proiect se instituie un criteriu alternativ de 5.000 de locuitori în cazul unităţilor sanitare şi de asistenţă socială. 

"Această reglementare depăşeşte cadrul asigurat minorităţilor naţionale şi este de natură a institui un criteriu discriminatoriu inclusiv faţă de cetăţenii români de alte etnii. Contrar jurisprudenţei Curţii Constituţionale, proiectul de lege nu prevede sursele de finanţare necesare punerii în aplicare a acestuia", se precizează în comunicat. 

În comunicat se mai arată că actualul cadru legislativ în vigoare privitor la minorităţile naţionale asigură un grad de protecţie ridicat al acestora în raport cu exigenţele europene în materie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ