PNL solicită Avocatului Poporului să sesizeze de urgenţă Curtea Constituţională

| 17 mar, 17:06

Am depus o petiţie în atenţia Avocatului Poporului prin care solicită sesizarea de urgenţă a Curţii Constituţionale cu privire la neconstituţionalitatea OUG 2/2015, anunţă Raluca Turcan.

"Ordonanţa de Urgență nr. 2/2015 este, de fapt, un colaj de alte 26 de ordonanțe de urgență care intervin în domenii diferite și a fost adoptată pe ascuns, fără dezbatere publică. Această inovație normativă este demonstraţia faptului că Victor Ponta tratează guvernarea după bunul său plac, încălcând cu bună știință Constituția și procedurile în vigoare. Este o nouă probă de iresponsabilitate în actul de guvernare.

Guvernul Ponta încalcă principiul separaţiei şi echilibrului puterilor în stat, aratând dispreţ faţă de respectarea Constituţiei României şi, implicit, a jurisprudenţei Curţii Constituţionale.

Prin aprobarea acestei Ordonanţe, Guvernul şi-a depăşit limitele delegării prevăzute de Constituţie, este vorba despre o imixtiune nepermisă în competenţa legislativă a Parlamentului. Avocatul Poporului nu are voie să închidă ochii la aceste derapaje și trebuie să semnaleze Curții neconstituționalitatea acestui act normative. Am mai contestat la Avocatul Poporului, anul trecut, alte două OUG-uri (49 și 94) prin care Victor Ponta a mutilat Legea Educaţiei Naţionale.

Solicit și de această dată Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, să întoarcă din drum OUG 2/2015. Este singura instituție care, în acest moment, poate opri delirul instituțional al Guvernului PSD", subliniază Raluca Turcan.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 mar, 20:07
yehudy
ciorbea a ajuns salariatul psd

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ