PNL va stabili luni un calendar al consultărilor cu PSD şi UDMR

| 31 iul, 15:26

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat că, în principiu, consultările cu PSD şi UDMR pe diferite de teme de interes major ar putea avea loc în jur de 15 august, iar PNL va stabili, luni, în cadrul Biroului Politic Naţional, un calendar al consultărilor şi echipa care va participa la discuţii.

Liberalii vor propune, luni, calendarul consultărilor cu PSD şi UDMR. "Pe 3 august, adică luni, vom avea şedinţa de Birou Politic în care vom decide formula de echipă cu care vom merge la negocierile pe cele 6 puncte pe care vi le-a expus, care nu pot fi tratate în mod diferit de partidele din România", a punctat Alina Gorghiu, vineri, printr-o postare pe pagina sa de Facebook.

Gorghiu a mai afirmat că "undeva la jumătatea lunii august", liberalii se vor putea aşeza la masa negocierilor cu celelalte partide politice, afirmând că până în acest moment, atât Liviu Dragnea, preşedintele interimat al PSD, cât şi Kelemen Hunor, liderul UDMR, s-au arătat dispuşi să ia parte la consultările publice pe temele de interes major, propuse de PNL.

Citește și:  ALINA GORGHIU, informaţie SURPRINZĂTOARE despre preluarea funcţiei de premier

"Am convingerea că, undeva la jumătatea lunii august, vom avea capacitatea să ne aşezăm la masă. Vom face o propunere de calendar, tot luni, pe 3 august, pentru cei care au disponibilitatea să vină la aceste discuţii, pentru că şi eu şi Vasile Blaga şi colegii noştri din conducerea PNL credem că România nu va mai fi condusă cu viraje de 180 de grade", a mai afirmat Gorghiu.

Copreşedintele PNL a declarat că se bucură că a primit deja un răspuns pozitiv din partea UDMR care şi-a manifestat disponibilitatea să vină să discute pe teme esenţiale pentru parcursul României, afrmând că "PSD a spus, de asemenea, prin vocea noului şi vechiului, în acelaşi timp, lider al PSD, Dragnea, că nu refuză aceste discuţii".

Liberalii au propus, luni, partidelor politice şi instituţiilor abilitate să participe la consultări publice pe teme de interes major precum: macro-stabilitatea economică, în special, Codul Fiscal şi noua lege a salarizării în sectorul de stat, absorbţia de fonduri europene, dezvoltarea infrastructurii şi investiţiile publice, reforma administraţiei publice, aderarea la Spaţiul Schengen şi pregătirea Preşedinţiei Consiliului UE din anul 2019.


Tag-uri: Alina Gorghiu, PNL, psd
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ