PNL va vota la vedere în favoarea cererii de arestare a lui Ioan Oltean

| 27 noi, 13:07

PNL va vota la vedere în favoarea încuviințării arestării preventive a deputaților Ioan Oltean și Cătălin Teodorescu, a declarat purtătorul de cuvânt al liberalilor, Ionuț Stroe.

"Votul nostru va fi la vedere, chiar cu părere de rău, dar pentru încuviințarea solicitărilor justiției ca de fiecare dată. (...) Orice eveniment de genul acesta afectează imaginea unui partid politic în condițiile în care membri săi sunt solicitați să ofere explicații sau sunt reținuți la Parchet", a spus Stroe.

Stroe a precizat că Oltean a demisionat joi din funcțiile deținute în partid și a subliniat că, potrivit statutului, odată cu arestarea membri PNL sunt suspendați automat din această calitate.

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, cere sesizarea președintelui Camerei Deputaților pentru încuviințarea arestării preventive a deputaților Ioan Oltean și Cătălin Teodorescu, urmăriți penal în dosarul despăgubirilor ANRP către omul de afaceri Mihai Rotaru.

În conformitate cu prevederile legale și constituționale, șefa DNA l-a sesizat pe procurorul general al României pentru a cere președintelui Camerei Deputaților încuviințarea arestării preventive a lui Cătălin Teodorescu, la data faptei membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP), pentru abuz în serviciu, acesta fiind trimis în judecată sub control judiciar în altă cauză, și a lui Ioan Oltean, pentru trafic de influență și complicitate la abuz în serviciu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ