PNŢCD anunţă că o alianţă a partidelor mici de dreapta va avea candidat comun la primăria Constanţa

| 05 feb, 17:42

Liderul organizaţiei judeţene a PNŢCD Constanţa, Adrian Ţapliuc, a anunţat, vineri, că formaţiunea politică pe care o reprezintă va face parte dintr-o alianţă de dreapta, formată din partide mici, care va avea un candidat comun la Primăria Constanţa, la alegerile locale din iunie, potrivit Agerpres.

"Ideea noastră este ca partidele mici să le strângem într-o alianţă de dreapta, ca să nu divizăm voturile. Asta este foarte important. Noi îl avem candidat pentru Primăria Constanţa pe domnul profesor Ghorghe Caruţiu, de la PRU Bădrăgan e candidat, probabil Sunai e candidatul PND. Şi să vedem care dintre candidaţi are şansele cele mai mari. Vom analiza, ne-am gândit să facem şi un sondaj, iar pe cel care e pe primul loc îl vom susţine. Cu timpul, poate mai multe partide vor intra în această alianţă de susţinere, nu doar cele trei", a declarat, într-o conferinţă de presă, preşedintele PNŢCD Constanţa. 

El a adăugat că ţărăniştii constănţeni au semnat un protocol de alianţă cu Partidul Naţional Democrat (PND), existând propuneri pentru semnarea unui astfel de protocol şi cu Partidul România Unită (PRU). 

Potrivit lui Adrian Ţapliuc, PNŢCD Constanţa urmăreşte să obţină la alegerile locale din judeţ doi - trei primari şi 30 - 40 de consilieri locali. 

"Am creat o echipă care lucrează pe un program al partidului, pe direcţiile pe care le susţinem şi sper ca la aceste alegeri locale să reuşim să avem cel puţin doi - trei primari, lucru realizabil de altfel pentru că avem câteva comune unde stăm foarte bine. Dar şi între 30 şi 40 de consilieri locali, un target rezonabil considerăm", a spus Ţapliuc. 

Liderul ţărăniştilor constănţeni a afirmat că PNŢCD are nuclee în toate localităţile din judeţ, însă unele dintre ele trebuie reactivate. 

"În ultima perioadă am reuşit să deschidem noi organizaţii şi în comune şi în oraşe. Am acoperit, în acest moment, din 12 oraşe, în 9 oraşe avem organizaţii active, unde vom depune liste de primari şi de consilieri. Pentru oraşele Ovidiu, Năvodari şi Băneasa mai lucrăm, dar am speranţe mari cu aceşti neoprotestanţi. Noi avem nuclee ţărăniste în toate localităţile, dar trebuie să organizăm oamenii. (...) Din 58 de comune, în 38 avem organizaţii active, unde vom depune liste de primari şi consilieri locali. Şi ne-am propus să mai facem încă zece organizaţii până la sfârşitul lui februarie", a precizat liderul PNŢCD Constanţa. 

La sfârşitul lunii trecute, Comitetul Naţional de Conducere al PNŢCD a aprobat fuziunea prin absorbţie a Uniunii Populare Social Creştine (UPSC) în PNŢCD, alianţa electorală cu Partidul Ecologist Român (PER) şi un protocol de susţinere a PNŢCD de către bisericile neoprotestante reprezentate de Forumul Civic Creştin.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ