Poate înțeleg și băsiștii la ce s-a referit Nuland. La Ungaria

| 20 oct, 2014

Pentru orice cetățean de bună credință a fost clar de la bun început că declarațiile Victoriei Nuland făceau referire la Ungaria și la prietenul lui Traian Băsescu, premierul maghiar, Viktor Orban, care are un comportament nedemocratic.

Victoria Nuland, subsecretarul american pentru Afaceri Euroasiatice, a formulat, la începutul lunii octombrie, un atac dur la adresa liderilor din Europa Centrală care profită de protecția NATO și a Uniunii Europene, ignorând însă valorile democratice. La acea vreme întreaga opoziție și presa subordonată Cotrocenilor a pornit o adevărată campanie de manipulare, declarând fără nicio ezitare că declarațiile subsecretarului american l-au vizat pe premierul Victor Ponta.

Mai exact, cu ocazia unui discurs susținut la Washington, în cadrul Central Europe Strategy Forum, oficialul american a declarat că, în timp ce noaptea dorm liniștiți sub pătura NATO, ziua, liderii din Europa Centrală și de Est oprimă presa și societatea civilă, protejează parlamentarii corupți de anchetele justiției și încalcă principii fundamentale ale democrației. „În Europa Centrală de astăzi, aş spune că ameninţările interne la adresa democraţiei şi libertăţii sunt la fel de îngrijorătoare. În această regiune, cele două cancere, regresul democratic şi corupţia, ameninţă visul pentru care atât de multe persoane au muncit începând din 1989. Şi, vedem lideri din regiune care în timp ce culeg beneficiile apartenenţei la NATO şi UE, par să fi uitat valorile pe care se bazează aceste instituţii”, a precizat oficialul american.

Ignorând primirea caldă cu care a fost întâmpinat Victor Ponta în SUA de către înalții oficiali americani la recenta vizită de la sfârșitul lunii septembrie, propagandiștii băsiști și liderii din opoziție au demarat o întreagă acțiune de manipulare prin care au încercat să îl demonizeze pe șeful cabinetului. Cum afirmațiile oficialului american nu făceau referire la o țară anume sau la un lider politic, reprezentanților opoziției nu le-a fost greu să spună că subsecretarul american se referea la Victor Ponta. De altfel, declarațiile Victoriei Nuland au coincis cu debutul campaniei electorale în România, ceea ce a reprezentat pentru liderii ACL o adevărată „binecuvântare”, în contextul în care performanța lui Klaus Iohannis era fadă.

Pentru orice cetățean de bună credință a fost clar de la bun început că declarațiile Victoriei Nuland făceau referire la Ungaria și la prietenul lui Traian Băsescu, premierul maghiar, Viktor Orban, care are un comportament nedemocratic, reducând libertatea presei, mărindu-și propriile puteri constituționale și suprimând drepturile asociațiilor non-guvernamentale. Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA în Ungaria André Goodfriend a făcut lumină la sfârșitul săptămânii trecute asupra declarațiilor subsecretarului de stat american, prin devoalarea unor măsuri fără precedent luate de Washington la adresa unor oficiali maghiari. Mai exact, oficialul american al Ambasadei SUA de la Budapesta a precizat că în Ungaria “exista persoane, mai precis persoane publice, membri ai guvernului, pe care SUA nu le considera potrivite pentru a intra pe teritoriul Statelor Unite ale Americii”. Ulterior s-a putut afla că zece oficiali maghiari au interdicție să intre pe teritoriul american. Măsura luată de guvernul de la Washington este fără precedent, în contextul în care interdicția vizează o țară NATO. Până acum, acest gen de acțiune a fost folosită ca sancțiune împotriva Rusiei.

Sancțiunile dure luate la adresa Ungariei de către SUA vin să dea o lovitură propagandiștilor plătiți de Cotroceni și tuturor liderilor ACL, care la începutul lunii octombrie au încercat să îl discrediteze pe Victor Ponta prin intermediul declarațiilor Victoriei Nuland. În cele din urmă, manipularea grosolană orchestrată de opoziție se va întoarce împotriva candidatului ACL la alegerile prezidențiale, care în loc să își prezinte programul românilor girează atacuri murdare la adresa lui Victor Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ