POLIȚIA ROMÂNĂ: Circa 200 de persoane au fost trimise în judecată pentru infracțiuni informatice

| 04 iul, 15:47

Poliţiştii au destructurat nouă grupări infracţionale organizate în primele cinci luni ale acestui an, acţiune în urma căreia aproape 200 de persoane au fost trimise în judecată pentru săvârşirea de infracţiuni din sfera criminalităţii informatice, transmite Agerpres.

 

"Poliţiştii au destructurat nouă grupări infracţionale organizate şi au instituit sechestru asigurător pe echivalentul a circa 420.000 de lei în monedă naţională şi străină, peste o jumătate de kilogram de aur, şase imobile, opt autoturisme, 556 de hard disk-uri, patru arme de foc, precum şi alte bunuri, în valoare de 460.000 de lei", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Poliţia Română utilizează frecvent şi constant instrumentele existente în acest domeniu: INTERPOL, EUROPOL, ofiţeri de legătură străini acreditaţi în România şi ofiţeri de legătură români din alte state.

De asemenea, sunt realizate permanent activităţi de cooperare cu instituţiile de aplicare a legii la nivel naţional, precum DIICOT, SRI, care s-au concretizat prin destrămarea unor grupări infracţionale complexe.

În perioada analizată, au fost trimise în judecată 189 de persoane fizice şi juridice, pentru săvârşirea a 600 de infracţiuni. Din totalul persoanelor ce au făcut obiectul anchetelor, 44 au fost reţinute sau arestate.

"Rezultatele obţinute evidenţiază continuarea progreselor realizate în anii anteriori, iar aprecierile pe plan intern şi internaţional confirmă eficienţa mecanismelor de prevenire şi combatere implementate de structurile Poliţiei Române", se arată în comunicat.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 iul, 08:26
Florin
Nou si special!
Un sistem testat pentru a castiga bani! Este cazul sa incetezi sa mai cauti alte oferte nesigure si neserioase! Acum si aici ai gasit exact ceea ce iti trebuie: un sistem testat, sigur, simplu si eficient prin care si tu sa castigi bani in timpul liber. Te astept sa ceri mai multe detalii la adresa mea de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ