Politicanism până la capăt. Atacarea bugetului la CCR

| 23 dec, 2014

PNL şi PDL fac opoziţie exact atunci când nu trebuie. Cele două partide au anunţat că vor ataca bugetul pe 2015 la Curtea Constituţională (CCR) pe motiv că nu se respectă angajamentele internaţionale pe care şi le-a asumat ţara noastră.

Explicaţia este una hilară, iar acţiunea celor două partide este iresponsabilă şi va afecta viaţa românilor pentru că nu vor putea intra în vigoare măsurile de măriri ale veniturilor cetăţenilor. Din păcate, pentru marele PNL, lupta politică este mai importantă decât viaţa românilor.

Bugetul pe 2015 a fost convenit cu partenerii internaţionali, a preluat mare parte din amendamentele opoziţiei, propune măriri de pensii, salarii şi prestaţii sociale şi a fost votat de o largă majoritate în Parlament. Cu toate acestea, PNL şi PDL consideră că trebuie să conteste bugetul pe 2015 la CCR. Explicaţiile date de aceste două partide sunt absolut hilare, iar acţiunea acestora este catalogată doar ca un demers politicianist. Şi nu era nicio problemă dacă această luptă politică surdă dusă de PNL şi PDL rămânea la nivel de Parlament. Marea problemă este că acţiunea de contestare a bugetului la CCR va afecta viaţa românilor.

Premierul Victor Ponta i-a atenţionat pe reprezentanţii PNL şi PDL că o eventuală contestare a bugetului la CCR va bloca măririle de pensii, alocaţii şi indemnizaţii prevăzute pentru anul viitor. „Vreau să fac un singur apel la seriozitate și responsabilitate. Înțeleg poziții politicie și politicianiste uneori, însă vreau să transmit tuturor cetățenilor întregii țări că, în măsura în care acest buget va fi contestat la CCR și nu va intra în vigoare la 1 ianuarie 2015, toți cei care așteaptă pensiile mărite, subvențiile, cei care vând pachete de turism all inclusiv  cu TVA resus vor aștepta degeaba.

Citeşte şi: Rovana Plumb: Majorarea pensiei minime şi a salariului minim, în pericol după blocarea bugetului

Aceștia vor trebui să-i întrebe pe colegii care contestă la CCR de ce nu-și primesc pensiile, de ced nu-și primesc alocațiile mărite conform noului buget mărit. E un lucru foarte simplu. În măsura în care bugetul nu este în vigoare se aplică 1/12 din bugetul anterior care nu prevedea aceste creșteri și deci putem doar să le spunem oamenilor că sperăm ca la 1 ianuarie acest buget să fie în vigoare, altfel, tot ce dumneavoastră ați votat referitor la pensii, la indemnizații, la alocații  pentru copii, la măsuri economice, la cofinanțarea proiectelor europene, la mărirea subvențiilor  va trebui amânat doar pentru o acțiune politică și politicianistă”, a declarat Victor Ponta.

O remarcă similară a făcut-o şi ministrul Muncii Rovana Plumb, care a precizat că bugetul pe 2015 ţine cont de nevoile sociatăţii româneşti, dar a ţinut cont şi de propunerile opoziţiei. „Tocmai de aceea, votul dat de cei din opoziție, împotriva proiectului de buget, reprezintă o acțiune demagogică și nedreaptă față de români. Votul negativ al opoziției înseamnă respingerea directă a tuturor măsurilor sociale și de creștere economică. Este un vot împotriva măririi veniturilor din Sănătate și Educație, împotriva indexării pensiilor, împotriva majorării alocațiilor pentru copiii din familiile sărace, împotriva măsurilor de creștere economică. Eminamente, votul opoziției este un vot împotriva intereselor multor categorii de români”.

Citeşte şi: Darius Vâlcov: Opoziția să înceteze jocul politicianist prin care dorește contestarea bugetului la CCR

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

6 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 dec, 2014
Palada Pufosul
adio Stoica,adio Bran,adio Ferenczy....
Dl Ghita a redus bugetul
a inceput cu scursurile
24 dec, 2014
Alegator
minciuni
Cu ce au fost impiedicati guvernantii sa elaboreze bugetul la timp? Nu ca acum opozitia ar fi strofocata de aceasta treaba. E tot problema blatului dintre cei care ne fura de doua zeci si cinci de ani. Ma tem daca se asterne linistea peste tara asta, inseamna ca hotii au din nou mana libera
24 dec, 2014
Asta este
cand kakatii fut in loc sa puta
23 dec, 2014
paul aparaschivilor
ati inceput sa scrieti mai rar..
e bine,oricum erau numai tampenii
Dl Ghita a redus bugetul pe "corecte"...
iata un exemplu:ai vrut sa faci o metafora in titlu sau chiar nu ai idee cum se scrie cuvantul "politicianism"?
citez:"Politicanism până la capăt. Atacarea bugetului la CCR "
spune Stoica si tragi apa...sau mai bine Scoica....Coica...Toica
23 dec, 2014
cantautor
pensiile sunt indexate conform legii...
indexarea este prinsa in buget ,obligatoriu
restul este gargara PSD-ista
ai zis si tu,se functioneaza cu 1/12 din bugetul pe 2013
intre timp,CC se pronunta si viata merge inainte
doar pentru Ponta ticaie ceasul...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ