Polonia a început recrutările pentru forţa paramilitară care va fi mobilizată în eventualitatea unui război hibrid

| 02 sep, 18:38

Armata poloneză a început vineri recrutarea de personal pentru forţa militară inspirată din modelul Gărzii Naţionale a SUA, pe care Polonia doreşte să o creeze pentru a fi pregătită în eventualitatea unui război hibrid de genul celui observat în timpul anexării Crimeii de către Rusia, relatează agenţia EFE.

Primii 200 de candidaţi s-au prezentat la o bază militară din oraşul Breslavia, în sud-estul ţării, unde au fost supuşi probelor psihologice, medicale şi fizice, precum şi unui examen de limba engleză şi de cunoştinţe generale. 

Teste similare se vor desfăşura săptămânile următoare în cazărmi din toată ţara pentru recrutarea celor 35.000 de membri care vor constitui efectivele acestei forţe de voluntari. 

Denumită Brigada de Apărare Teritorială, această unitate va trebui să intervină în eventualitatea unui război hibrid, urmând să fie pregătită pentru scenariul ipotetic în care Rusia ar încerca să ia sub control o parte a teritoriului polonez prin infiltrarea unor forţe subversive, manipulare a opiniei publice ori sabotaje. 

Fiecare dintre cele 16 provincii ale Poloniei vor dispune de o forţă de dimensiunea unei brigăzi, iar Mazovia, regiunea cea mai mare şi cea mai populată, unde se află şi Varşovia, va avea două unităţi de acest fel. 

Ministerul Apărării doreşte ca desfăşurarea acestei forţe defensive să fie prioritară în provinciile orientale, considerate cele mai expuse în faţa Rusiei. 

Voluntarii vor primi lunar o soldă simbolică, de circa 100 de euro lunar, urmând să fie mobilizaţi la nevoie.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ