POLONIA: La Varşovia au fost interzise spectacolele de circ cu animale

| 19 ian, 19:47

Municipalitatea din Varşovia nu va mai permite organizarea spectacolelor cu animale pe domeniul public, făcând referire la reprezentaţiile de circ, a anunţat marţi Hanna Gronkiewicz-Waltz, primăriţă a capitalei poloneze, scrie AFP.

'Această măsură de interzicere a spectacolelor cu animale are legătură cu gradul de conştientizare şi sensibilizare în creştere în interiorul societăţii. Vrem să promovăm modele bune în relaţiile dintre om şi animal', a transmis Gronkiewicz-Waltz pe site-ul primăriei. 

Spectacolele cu animale pot fi desfăşurate pe terenuri private, însă va fi interzisă promovarea sau organizarea vânzării de bilete prin intermediul instituţiilor municipale, potrivit aceleiaşi surse. 

Municipalitatea Varşoviei a dat exemplu alte oraşe poloneze care au adoptat măsuri similare: Slupsk, Bielsko-Biala şi Wroclaw. La nivel naţional, Polonia a interzis circurilor să deţină animale care s-au născut în sălbăticie.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ