Ponta: A ieşit Băsescu să spună că nu e bună acciza, s-au răzgândit şi liberalii

| 01 apr, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat marţi, la Palatul Parlamentului, că deşi PNL a susţinut introducerea accizei la carburanţi, după ce Traian Băsescu s-a pronunţat împotriva acestei măsuri, s-au răzgândit şi liberalii.

"Introducerea accizei (...) a fost negociată de ministrul de Finanţe, domnul Chiţoiu, dar a fost însuşită de către toţi membrii Cabinetului care aveau atribuţii (...), a fost însuşită politic de către domnul Antonescu. Domnul Antonescu a spus corect, şi îi mulţumesc, că nu se pune problema să renunţăm la acciză, a fost votată în Parlamentul României de către majoritatea USL din care făceau parte şi liberalii şi a fost susţinută în mod corect până săptămâna trecută de către domnul Antonescu şi ceilalţi colegi. A ieşit domnul Băsescu şi a zis că nu e bună acciza, azi am aflat că s-au răzgândit şi dânşii. Nu poţi să guvernezi o ţară după ce ai adoptat, ai susţinut şi deodată, aşa, iese Băsescu şi te răzgândeşti", a spus Ponta, conform Agerpres.

Premierul a arătat că dacă acciza nu ar fi introdusă, ar însemna un minus de 2,4 miliarde lei.

"Dacă nu mai avem acciza, deci pierdem 2,4 miliarde lei, cum putem face reducerea de CAS, care mai înseamnă încă 5,4 - 5,5? Mă deranjează să văd că imediat ce spune domnul Băsescu ceva, nu doar copiii lui de suflet, PDL, PMP, acum am văzut că şi colegii liberali s-au luat după el", a afirmat premierul.

Pe de altă parte, întrebat dacă va fi redus CAS, Ponta a răspuns: 'Dacă cei din Parlament sunt serioşi şi susţin bugetul pe 2014, aşa cum a fost el votat, în prima întâlnire pe care o avem, înainte, evident, de 1 iulie, cu reprezentanţii CE, FMI şi BM, este principalul obiectiv pe agenda Guvernului reducerea de la 1 iulie cu 5 puncte procentuale la angajator".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
01 apr, 2014
Pinochio
Pacat de tineretea ta ma Laurentiu. Tu vezi si prezinti lucrurile de parca -ai avea ochelarii lui voiculescu pe nas!
Numai la voi , la antenele lui voiculescu si la Romania tv a lui ghita vezi si auzi ode peste ode ridicate lui ponta! La voi si la televiziunile aservite lu ponta parca sunteti pe alta lume! Nimic de cele peste 35 de impozite si taxe de cand a incalecat ponta tara..Nimic de rosia Montana cu care a pacalit ponta pe toti...Nimic de gazele de sist ...care-au primit aviz favorabil de la ponta si gauresc astia acum pamantul si ne otravesc...Nimic de taranii de la Pungesti cimagiti de arendasii lui ponta…Nimic de acciza asta cu care ponta nu si nu…Au Romanii bani si mai suporta…Pa ice oamenii sunteti voi!!! Numai sa faceti bascalie de Basescu ca sa-l bucurati pe ponta sipe voiculescu??? Nici pana la glezna nu-I ajunge ponta presedintelui! Daca nu era el eram vanduti cu totul sau pe datorie( ca Petromidia facuta cadou lu patriciu) cum stie psd-ul si ponta sa faca!!!
Mai usor cu pianul pe scari…

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ