Ponta – acţiuni externe importante, Iohannis – doar un politruc pasionat de filme proaste

| 29 aug, 2014

În timp ce liderul PNL se face de râs prin declaraţiile şi acţiunile sale, Victor Ponta a demarat în această săptămână o adevărată ofensivă diplomatică.

În timp ce Victor Ponta bate lumea în lung şi în lat pentru interesul României, Klaus Iohannis şi colegii de alianţă au declanşat un atac furibund la adresa guvernului având ca motivaţie ordonanţa care le permite aleşilor locali să opteze pentru un alt partid decât cel pe listele căruia au fost aleşi.

În lipsa unei argumentaţii logice care să susţină poziţia critică faţă de ordonanţa de urgenţă adoptată de guvern, Klaus Iohannis şi colegii săi din ACL au recurs la o serie de acţiuni manipulatorii. Astfel, liderii ACL au trimis scrisori ambasadelor UE şi SUA pentru a dezinforma reprezentanţele diplomatice străine despre iminenţa fraudării alegerilor prezidenţiale. Mai mult, ACL în frunte cu candidatul său la prezidenţiale a organizat şi un miting în Piaţa Victoriei unde au apărut câteva sute de persoane. Ca să acopere incapacitatea de a mobiliza protestatari, liberalii şi democrat-liberalii au recurs la un artificiu „creativ”, mascând protestul într-o proiecţie de film, anti-PSD.

Ca şi cum toate acestea nu ar fi fost suficiente, prezent, joi, la o dezbatere pe tema educaţiei, pe candidatul ACL la alegerile prezidenţiale l-a luat gura pe dinainte recunoscând că este un politruc. "Situaţia mea este un pic deosebită, fiindcă eu chiar am antecedente în sistemul educaţional, am fost dascăl de fizică timp de 15 ani, am condus un inspectorat şcolar timp de trei ani şi acuma sunt un politruc care vrea să candideze la Preşedinţia României", a declarat Klaus Iohannis.

În timp ce liderul PNL se face de râs prin declaraţiile şi acţiunile sale, Victor Ponta a demarat în această săptămână o adevărată ofensivă diplomatică. Demersurile externe pentru promovarea intereselor României în regiune şi în lume au început miercuri, cu ocazia sărbătoririi a 23 de ani de la proclamarea independenţei Republicii Moldova, când premierul Victor Ponta a inaugurat, alături de omologul său moldovean, conducta de gaz Iaşi-Ungheni. După darea în folosinţă a gazoductului, primul-ministru al României a inaugurat un centru SMURD în nordul Republicii Moldova şi a donat zeci de mii de cărţi în limba română, ambulanţe şi maşini pentru administraţia publică din ţara vecină.

De asemenea, joi, şeful cabinetului a fost prezent la învestirea în funcţia de preşedinte al Turciei a lui Recep Tayyip Erdogan. Vizita lui Victor Ponta este importantă în contextul în care Turcia este principalul partener comercial al României din afara Uniunii Europene şi un important aliat în cadrul NATO. Turneul diplomatic al premierului Victor Ponta va continua în următoarele zile cu o vizită în China pentru a atrage noi investiţii şi a discuta cu omologul său chinez, Li Keqiang, parteneriatul strategic dintre România şi Beijing. Nu în ultimul rând, în luna septembrie premierul va fi prezent la Adunarea Generală a ONU unde va prezenta poziţia faţă de situaţia internaţională şi va discuta cu companii energetice americane care au investit sau au planuri să investeasă în sectorul energetic din România.

Iese astfel în evidență diferența fundamentală dintre Klaus Iohannis și Victor Ponta. În timp ce primul se dovedește a fi doar un politruc, pentru a-l cita chiar pe el, însuși, pasionat de filme proaste, cel de-al doilea promovează interesul României.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 aug, 2014
Lucian
Habar n-am cum de-am ajuns să-ți citesc părerile tale prețioase,dragă duduie,da' mi-or rămas ochii holbați ca-n "Portocala mecanică".Nu-i plac pe nici unul dintre cei doi domni și pot extinde opinia asta la toți candidații hazlii pe care-i avem.Însă,să citesc un articol in care Ponta-i un soi de porumbel neprihănit și singura lui grija e fericirea noastra,m-o binedispus pe încă doua zile.Gândul că tu chiar crezi in ceea ce spui mă umple de o infinită milă.Mult noroc.
18 oct, 2014
Ionut
Nu stiu cine e creatorul acestei platforme insa Alexandra probabil castiga binisor in incercarea ei ridicola de manipulare. Desteapta-te Alexandra, faci banatul de rusine cu asemenea articole.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ