Ponta: Am fost împotriva proiectului Roşia Montana pentru că era susţinut de Băsescu

| 11 sep, 2013

Premierul Victor Ponta a declarat că în primă instanţă a fost împotriva proiectului Roşia Montana deoarece era susţinut de preşedintele Traian Băsescu, dar că ulterior a avut numeroase discuţii pe această temă cu mai mulţi europarlamentari şi că este important să fie analizate atât aspectele pozitive, precum şi cele negative.

"Eu am fost împotriva proiectului Roşia Montana, prima dată, înainte să cunosc aproape nimic despre proiect, pentru că era susţinut de Traian Băsescu. Şi am zis: dacă îl susţine Traian Băsescu, sigur e e ceva rău. În momentul în care am spus: 'Punem toate documentele, nu vă spun că îl susţine Ponta sau e împotrivă', pentru că, probabil cei care sunt cu mine mă urmau, cei care erau împotriva mea, ziceau să fim împotrivă. Şi am zis: 'Hai să citim tot, să ascultăm pe toată lumea'. Şi dacă vreţi, pentru mine, pe acest proiect atât de controversat, era în sfârşit un exemplu că deciziile importante pentru ţară le putem lua prin dialog", a declarat premierul la Antena3.

Primul ministru a mai afirmat că din 2009, România e blocată din cauza lipsei de dialog, dar şi din punct de vedere economic, deoarece nu s-au mai realizat investiţii semnificative. În acest sens, a subliniat că este foarte important într-o societate normală să fie ascultate toate argumentele, mai ales în cazul acestui proiect care influenţează nu doar viaţa oamenilor din zonă, ci şi viitorul şi prestigiul României.

"Am spus că personal, ca deputat, nu o să votez şi am să explic de ce. Am discutat despre acest proiect foarte mulţi ani, cu soţia mea, care e europarlamentar, membru în comisia de mediu a PE, cu alţi europarlamentari care s-au manifestat împotriva proiectului, oameni pe care îi respect foarte mult: Victor Boştinaru, Renate Weber, Corina Creţu şi le-am spus tot timpul: "O să votez împotriva", pentru că ei erau împotrivă. "Dar pentru acest vot al meu împotrivă, acceptaţi ideea că trebuie să punem toate elementele pozitive şi negative pe masă? Acceptaţi măcar ideea să vă uitaţi şi să vedeţi dacă cumva există şi lucruri bune în proiect, dacă acele cuvinte teribile "Vindem ţara străinilor", "Cianură' înseamnă şi altceva?" A fost, dacă vreţi, un angajament al meu personal - şi îmi ţin întotdeauna angajamentele personale", a mai precizat Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ