Ponta: Anul 2015, un moment prielnic pentru semnarea unui acord politic privind cultura

| 15 ian, 12:22

Anul 2015 este un moment istoric prielnic pentru parafarea unui acord politic în vederea elaborării unei strategii pe termen mediu și lung în domeniul culturii, a declarat joi premierul Victor Ponta la sesiunea solemnă dedicată Zilei Culturii Naționale și desfășurată în Aula Academiei Române.

"Vreau să felicit Academia Română pentru organizarea acestui eveniment, Ziua Culturii Naționale, ziua poetului național, și pentru activitățile constante pe care le desfășurați în îndeplinirea rolului fundamental de sprijinire a culturii, educației, cercetării, în cei 150 de ani de existență ai acestei instituții fundamentale", a declarat premierul în cuvântul rostit în Aula Academiei.

Ponta a subliniat necesitatea semnării unui acord politic în vederea elaborării unei strategii naționale în domeniul culturii.

"Dacă anul 2015 a debutat printr-un acord politic referitor, sigur, la o componentă fundamentală, la apărarea noastră ca țară (...), vom continua acest lucru prin acorduri legate de infrastructură, de educație, de sănătate. Însă aș vrea să folosesc acest moment special pentru a-mi exprima convingerea că România are nevoie și de un acord politic pentru o strategie pe termen lung legată de cultură.

Cum sprijinim din punct de vedere executiv, legislativ acest domeniu fundamental pentru orice fel de țară. Și, mai ales, cum facem să nu schimbăm această strategie odată cu fiecare schimbare de ministru, de Guvern, de Parlament, de președinte. Cred că este un obiectiv fundamental, care poate fi atins cu sprijinul și cu implicarea celor prezenți astăzi aici, sub cupola Academiei naționale", a afirmat Victor Ponta.

Premierul a adăugat că parafarea la momentul actual a unui astfel de acord politic privind o strategie națională pe termen mediu sau lung în domeniul culturii este și "o oportunitate".

"În istorie, nu în orice moment sau de către oricine pot fi inițiate asemenea acorduri și pot fi construite strategii. Cred că anul 2015 este un asemenea moment, este o asemenea oportunitate. Și aș vrea să vă rog pe toți cei care ați trăit viața pentru cultură, pentru educație, pentru păstrarea valorilor naționale să folosiți acest moment pentru a impune celor care în mod inevitabil, temporar, reprezintă puterea politică un acord, o strategie pe termen mediu și lung", a mai spus Victor Ponta.

La eveniment, alături de premier și conducerea Academiei Române, se află fostul președinte Emil Constantinescu, ministrul Culturii, Ioan Vulpescu, fostul președinte al Academiei Române Eugen Simion, patriarhul BOR, Daniel, arhiepiscopul și mitropolitul romano-catolic de București, Ioan Robu, academicieni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 ian, 14:12
florin
Oferte de lucru de seriozitate maxima! Oameni foarte multi lucreaza acum cu noi si sunt extrem de multumiti! Primele castiguri au fost acordate! Oferim imediat contract legal! Avem dovada castigurilor! NU e joc pyramidal si NU e MLM! Castigati garantat cel putin 300 de dolari, lunar lucrand ca operator online, 3 ore pe zi! Va trimitem mai multe detalii, dupa ce trimiteti textul “ Info” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ