Ponta: Ar fi fost o iresponsabilitate să aducem în dezbatere proiectul referitor la redevenţe anul acesta

| 05 dec, 2014

Premierul Victor Ponta a anunţat, vineri, că noul proiect privind redevenţele va intra în dezbatere publică la începutul anului viitor şi a afirmat că ar fi fost 'o dovadă de iresponsabilitate' ca proiectul să fi fost lansat în timpul anului electoral.

'Noul proiect( referitor la redevenţe - n.r) intră în dezbatere publică la începutul anului viitor, pentru ca este nevoie de consens politic, nu doar de o decizie a majorităţii. De ce n-am făcut dezbaterea în 2014? Aţi văzut circul făcut la reducerea CAS (mai întâi moţiune împotriva guvernului pentru a adopta măsura, apoi moţiune pentru că am adoptat-o! Din partea aceloraşi oameni, doar pentru ca era an electoral). Ar fi fost o dovadă de iresponsabilitate să aducem proiectul în dezbatere în timpul anului electoral', a postat prim ministrul, pe contul său de facebook.

Ponta a mai precizat că există, începând din acest an, o soluţie pentru ca statul să încaseze mai mult de la companiile mari, respectiv 'taxa specială pe profiturile suplimentare ale companiilor din domeniu - care înseamnă că 2/3 (două treimi!) din profitul suplimentar generat de tarifele acestor companii vine deja la bugetul de stat'.

'Nu e un proiect, e o lege în vigoare de anul acesta şi a adus deja mulţi bani la buget! Este un mecanism acceptat de partenerii externi şi care rămâne în vigoare şi anul viitor!', a explicat Ponta.

Premierul a adăugat că, în noul proiect ce va fi trimis Parlamentului, se susţine 'o idee pe care a promovat-o şi Klaus Iohannis (asumată în programul său prezidenţial)', respectiv 'transferul către autorităţile locale a unei părţi din redevenţele încasate, pentru ca şi comunităţile locale să beneficieze de fonduri suplimentare'.

'Este o idee corectă, pe care am preluat-o în acest an şi pe care o includem în noul proiect', a promis prim-ministrul.

Şeful Guvernului a susţinut totodată că, în 2015, pot fi aplicate 'raţional şi inteligent măsuri pe care românii le aşteaptă, care sa fie şi corecte faţă de cetăţeni, dar şi utile pentru întărirea statului român!'.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 dec, 2014
Kardoian
Redevenţe păguboase... FURT NAŢIONAL !
"PROIECTUL DE REDEVENŢE" rebuia să intre în discuţii anul acesta, fiindcă acum expira cei 10 ani, din 2014, când a fost încheiat atât de păgubos pentru economia naţională dar în favoarea capitalului financiar mondial: Gold Corporation, Goldman Sachs, OMV, FMI, BCE şi B. Mondială. Suntem furaţi pe faţă şi pe nesimţite.

O pagubă uriaşă a fost acumulată datorită lui Adrian Năstase, cu prejudicii greu de calculat... ACUM ar fi tebuit renegociat, NU AMÂNAT, hoţilor !!... Prelungiţi pierderile de frica comanditarilor voştri externi!
05 dec, 2014
Kardoian
Erata
ERATA:

"...acum expiră cei 10 ani, din 2004, când Proiectul a fost încheiat atât de păgubos pentru economia naţională ..."

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ