PONTA: Avem în vedere creşterea fondului de salarii şi indexarea pensiilor

| 23 iul, 2014

Cresc salariile. Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, la RTV, că, în cadrul discuţiilor care se poartă în cadrul Guvernului în această perioadă privind strategia fiscal-bugetară pentru anii 2015-2017, se are în vedere creşterea fondului de salarii şi indexarea pensiilor.

Cresc salariile. El a fost întrebat dacă Executivul are în vedere sporirea salariilor profesorilor la finele acestui an, precum şi în 2015.

'Se discută în această perioadă în cadrul Guvernului strategia fiscal-bugetară şi trebuie să trimit spre Parlament, pentru perioada următoare, pentru anii 2015-2017, în care avem un fond de salarii care sigur va creşte, indexarea pensiilor şi alte măsuri. (...) În acelaşi timp, o reducere de deficit pe care trebuie să o faci, cum am făcut-o şi până acum. Ceea ce am putut să adoptăm astăzi, dincolo de faptul - şi aici eu sunt foarte bucuros de acest lucru - că am reuşit pentru 1.200 de comune din România pentru şcoli (...) să avem microbuze pentru cei din zona rurală, am aprobat un proiect de ordonanţă prin care locuinţele ANL se pot cumpăra şi în rate, de asemenea despăgubiri pentru cei care au avut de suferit în agricultură, iar pe strategia fiscal-bugetară pe care o vom dezbate în Parlament o dată cu bugetul pe 2015 sunt prevăzute pentru anumite categorii, în limita creşterii a fondului de salarii, creşteri', a afirmat premierul. 

Victor Ponta a reamintit că anul acesta s-a procedat la creşterea de venituri pentru medicii rezidenţi şi profesorii debutanţi. 'În continuare cred că, dacă putem, pentru Sănătate şi Educaţie să alocăm acest surplus este o opţiune pe care eu o am în continuare', a completat premierul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ