Ponta: Avem o relație specială cu Italia. Mulțumesc întreprinzătorilor italieni și îi asigur că vom continua să scădem taxele

| 02 iun, 22:27

Premierul Victor Ponta a declarat marți seară, la recepția de Ziua Națională a Republicii Italiane, că relația dintre România și Italia este una "absolut specială" și a mulțumit întreprinzătorilor italieni pentru că asigură locuri de muncă românilor.

"Mulțumesc tuturor întreprinzătorilor italieni care dau de lucru românilor și vreau să le dau asigurări că vom continua să scădem taxele și impozitele. (...) Doresc să spun faptul că avem o relație absolut specială cu Italia, să mulțumesc Excelenței Sale domnului ambasador, staff-ului ambasadei care întotdeauna colaborează cu autoritățile și cu Guvernul României", a spus Ponta, într-o alocuțiune rostită în limba italiană.

Premierul a amintit de un prieten italian care îi povestea că în România se simte "aproape ca acasă".

"Un prieten foarte drag îmi spunea că se simte în România aproape ca acasă. Acum se simte chiar ca acasă. Își amintește de Italia în anii 90. În fiecare zi un om politic, un om de afaceri, cu cătușe", a spus Ponta.

Șeful Guvernului și-a exprimat speranța ca, odată cu scăderea TVA la alimente, să scadă și prețul pastelor și al pizzei, mai ales că scăderea prețului acestor produse i-a fost cerută și de fiica sa.

"Odată cu scăderea TVA-ului sper că și prețul la pizza și la paste se va diminua, așa cum am promis fiicei mele care mereu mă întreba: "tată de ce nu micșorezi taxele măcar pentru pizza și pentru paste". Și fiul meu mi-a zis: "nu, doar pentru hamburgeri și cartofi prăjiți". Și apoi Daciana: "doar pentru mâncare bio". (...) Am hotărât să mulțumim pe toată lumea", a afirmat premierul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ