Ponta: Azi văd doar un singur ADVERSAR PUTERNIC, Băsescu. În opoziţie sunt doar nişte HOLOGRAME

| 19 oct, 21:13

Victor Ponta a declarat luni la România TV că vede "doar un singur adversar puternic" şi anume  Traian Băsescu. Totodată, şeful Guvernuluin a precizat că "în opoziţie sunt doar nişte holograme."

Victor Ponta a precizat că vineri va avea loc o şedinţă a coaliţiei pe tema rectificării.

"Am discutat şi cu Dragnea, Oprea şi liderii ALDE despre faptul că vineri avem o şedinţă cu o rectificare pozitivă. (...) La rectificarea bugetară punem salarii cu 25% pentru medici, profesori, despăgubiri pentru agricultori, partea cu încălzirea pe iarnă.

În egală măsură, avem mai mulţi bani încasaţi la buget cu 9% TVA  decât cu 24%. Sunt câteva măsuri care pot intra în vigoare la 1 ianuarie, urmând să producă tot creştere economică cum ar fi scăderea impozitului pe dividente, reducerea CASS la 5 salarii medii. De la 1 ianuarie, regimul persoanelor fizice se schimbă şi de aceea trebuie să îi ţinem în activitate în mod productiv", a precizat Victor Ponta la România TV.

Totodată, premierul a adăugat că este de părere că PNL nu se va opune reducerii impozitului pe dividente.

"Cred că dacă apare vreo supărare pe scena politică e destul de clar că atât PSD cât şi partidele stau la guvernare stau mai bine decât PNL. (...) Eu nu cred că PNL e împotriva reducerii impozitului pe dividente sau schimbării regimului microintreprinderilor", a adăugat premierul.

Iohannis a declarat că Guvernul se pregăteşte de o rectificare bugetară, care nu ar trebui să se facă după "calcule electoratiste sau interese partizane". Referitor la rectificarea bugetară, Victor Ponta a precizat că acesta nu are interese electorale pentru că nu candidează în 2016.

"Nu am văzut ce a zis. Cred că nici Iohannis nu a văzut rectificarea (...)

Ceea ce a zis Iohannis e foarte corect. Facem bugetul foarte bine. Eu nu candidez şi nu am interese electorale. Şi nici el. (...)

Întrebat când a vorbit cu Dragnea despre o analiză a activităţii miniştrilor, şeful Guvernului a răspuns:

"Demult, de când Dragnea era în guvern. Nu e nimeni bătut în cuie în scaun. Sunt lucruri pe care le stabilim în partid şi atât timp cât guvernul e performant lucrurile sunt absolut în regulă. Plănuim să o facem tot timpul evaluarea. (...)

Întrebat de ce a declarat că principalul adversar al PSD rămâne Traian Băsescu, prim-ministrul a precizat:

"Chemaţi-l pe Băsescu la dvs. în emisiune să vedeţi câtă audienţă face... Sunt conştient că din punct de vedere politic avem un adversar politic (...) Alţii aşteaptă nişte guverne fantomă. Azi văd doar un singur adversar puternic. Nu e vina mea că în opoziţie sunt doar nişte holograme. Ceilalţi sunt nişte marionete", a adăugat Victor Ponta la România TV.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ