PONTA: BĂSESCU poate amâna promulgarea reducerii CAS până în ianuarie dacă o atacă la CCR

| 23 iul, 2014

Reducerea CAS. Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, la Antena 3, că preşedintele Traian Băsescu poate întârzia promulgarea legii privind reducerea CAS cel târziu până la 1 ianuarie 2015, în condiţiile în care şeful statului ar sesiza şi Curtea Constituţională după ce actul normativ va fi revotat în Parlament.

Reducerea CAS. 'Dacă nu făceam propunerea de reducere a CAS îl vedeam pe Traian Băsescu în seara aceasta criticându-mă că nu am redus CAS. (...) Cert e, însă, vedeţi că s-a exprimat greşit şi vreau să pun la punct acest lucru. A zis: vedem, poate facem de la 1 ianuarie. Domnul Băsescu de la 1 ianuarie poate face cel mult nişte ani de închisoare. În niciun caz nu mai poate să mai facă reduceri de CAS sau să promulge legi, pentru că nu va mai fi preşedintele României. Eu vin şi vă spun un singur lucru: atât timp cât voi fi prim-ministru, nu ştiu, poate voi fi şi preşedinte, asta e o altă discuţie, voi susţine că o taxare redusă a forţei de muncă în acelaşi timp, sigur, cu controale, cu un ANAF mai eficient, înseamnă mai multe locuri de muncă la alb, fiscalizate', a explicat prim-ministrul. 

Ponta a punctat că reducerea CAS nici măcar nu este o măsură de stânga, pentru alegătorii PSD. 'Este o măsură de sprijinire a întreprinzătorilor privaţi care creează locuri de muncă, pe ei îi loveşte domnul Băsescu până la 1 octombrie sau cel târziu 1 ianuarie, însă eu cred că e o măsură bună pe care toată lumea a cerut-o, pe care putem să ne-o permitem acum. Şi pe care o vom face imediat ce domnul Traian Băsescu nu va mai putea să ne blocheze doar din dorinţa de a găsi alte subiecte decât subiectul familiei sale implicate în tot felul de infracţiuni' , a completat premierul.

Întrebat ce va face în continuare în legătură cu măsura reducerii CAS, Ponta a explicat: 'Din acest punct de vedere, legea se întoarce la Parlament, întâi la Senat, după aceea la Camera Deputaţilor'. 'Noi nu ne-am răzgândit, în sensul că o vom vota din nou. Şi, după aceea, preşedintele Băsescu poate să o promulge sau s-ar putea să o atace la Curtea Constituţională ceea ce înseamnă că o poate amâna până la 1 ianuarie', a spus Ponta. 

El a mai declarat, întrebat în acest sens, că reacţia procurorului general şi a CSM la dezvăluirile făcute în anchetele care-i vizează pe Mircea Băsescu şi pe Sandu Anghel reprezintă un bun început despre aflarea adevărului în legătură cu un sistem bazat pe corupţie care se termină.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat miercuri cererea de reexaminare a legii privind reducerea CAS. Băsescu a spus că, în cazul reducerii CAS, corect este ca Guvernul să discute cu FMI şi UE soluţiile de compensare a excedentului de deficit care se creează prin această măsură la fondul de pensii, subliniind că acest fapt ar preveni întreruperea Acordului pe care România îl are cu Fondul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ