PONTA, către GORGHIU şi BLAGA: Postul Realitatea Media eludează prevederile fiscale, se bucură de protecţia PNL

| 08 sep, 18:56

Premierul Victor Ponta le-a transmis copreşedinţilor PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga o scrisoare deschisă în care le solicită să precizeze dacă Realitatea Media, aflată în insolvenţă, ar trebui să plătească datoriile către stat, susţinând că reprezentanţii acestui trust spus că se bucură de sprijinul şi protecţia liberalilor, potrivit Agerpres.

"Lupta împotriva evaziunii fiscale este (din punctul meu de vedere, dar şi al interesului public) la fel de importantă ca şi lupta împotriva corupţiei! În ultimii 4 ani, doar prin combaterea evaziunii, încasările la bugetul de stat au crescut cu peste 4 miliarde de euro (comparativ - primele 8 luni din anul 2015 faţă de perioada similară din 2012). Adoptarea de către Parlament a noului Cod al Insolvenţei a reprezentat un ajutor important în acest sens. Doresc însă, în acest context, să vă atrag atenţia asupra unei societăţi comerciale care eludează grav prevederile legale şi obligaţiile fiscale - afirmând însă, în acelaşi timp, că se bucură de protecţia şi sprijinul Partidului Naţional Liberal, pe care cu onoare îl reprezentaţi", a scris marţi Ponta pe Facebook.

El aminteşte că, în urmă cu patru ani, Realitatea Media a intrat în insolvenţă şi are o datorie de peste 20 milioane de euro.

Ponta arată că este în obligaţia ANAF şi reprezintă o prioritate absolută a Guvernului combaterea evaziunii fiscale şi tratamentul egal al tuturor contribuabililor.

Premierul le solicită lui Gorghiu şi Blaga răspunsuri cu privire la Realitatea Media.

"Având în vedere situaţia creată prin afirmaţiile reprezentanţilor societăţii respective şi prin sprijinul constant al partidului dvs. faţă de activitatea acestora, vă adresez public două întrebări concrete: 1 - consideraţi că SC "Realitatea Media" SA trebuie să plătească cei 92,63 milioane lei (peste 20 milioane euro) datoraţi la bugetul consolidat de stat, sume acumulate prin neplata timp de 4 ani a taxelor şi impozitelor datorate? Da sau Nu (fără 'dacă' şi 'parcă'). 2 - în cazul în care partidul dvs. va ajunge la guvernare, veţi continua eforturile legale ale ANAF de recuperare a acestei sume uriaşe sau veţi considera că aceştia trebuie 'iertaţi' ca un fel de recompensă pe care trebuie să o acordaţi pentru sprijinul politic pe care partidul dvs. îl primeşte în această perioadă? Da sau Nu?", arată Ponta.

El le solicită celor doi lideri liberali răspunsuri în mod responsabil şi nu politicianist.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 sep, 09:25
Palada Puturosu
acest baiat ,doctor in drept,sa-si rezolve propriile probleme cu evaziunea fiscala de care este acuzat..
apoi,cu cazierul curat,sa-i atace pe altii
la Ponta este valabila afirmatia:cainele moare de drum lung si prostul de grija altora

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ