Ponta comentează cazul Turcescu: „Tot acest puroi va ieşi la suprafaţă în aceste zile. Mai sunt şi alţii"

| 25 sep, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat de la New York că Robert Turcescu este un pion, un executant şi că în opinia sa mai sunt şi alţii ca el.

„Robert Turcescu este un pion, un executant. Mai sunt şi alţii. Tot acest puroi va ieşi la suprafaţă în aceste zile”, a spus premierul Victor Ponta, aflat la New York, că până la alegerile prezidenţiale ar urma să fie făcute publice şi alte cazuri de deconspirare a unor ofiţeri acoperiţi. Mai mult, premierul a declarat într-un interviu la Antena 3 că această prezumţie în legătură cu o parte dintre jurnaliştii care s-au aflat în acelaşi studio tv cu Robert Turcescu la momentul autodeconspirării de luni, la B1. „Că doar nu le zicea degeba lor «Eliberaţi-vă!»”, a sugerat acesta.

Vorbind despre candidatul acoperit sugerat de preşedintele Traian Băsescu, Victor Ponta a spus că este vorba despre o capcană. „Cred că în primul rând s-a gândit să arunce acest subiect şi apoi să spună «Iohannis e agent secret», ca să intre Udrea cu Ponta în turul doi. Dacă ne supără Ponta, îl facem pe Ponta agent secret. E un gest de o inconştienţă... Domnul Băsescu a aruncat plasa să vadă poate dăm un Ponta, un Iohannis, o Macovei şi l-a prins pe dl Turcescu. Care, ştiindu-se vinovat, că numai o stare de vionovăţie creează..., s-a eliberat”, a explicat Ponta varianta sa despre legătura între ameninţarea lui Băsescu şi autodeconspirarea lui Turcescu.

Premierul a afirmat că nu are habar dacă Robert Turcescu a fost sau nu ofiţer al unui serviciu de informaţii”, însă s-a declarat convins că „mai sunt şi alţii”, indicând chiar, fără vreo probă, masa la care moderatorul tv a stat alături de alţi jurnalişti luni seara. „Că doar nu le zicea degeba lor «Eliberaţi-vă!»”, a comentat el.

În varianta lui Ponta, „Turcescu este un pion”. „Nici măcar nu este o tură sau un cal pe tabla de şah. Este un pion folosit pentru ca Traian Băsescu să conducă în continuare România”, a susţinut premierul-candidat, adăugând că, spre deosebire de acum doi ani, de această dată numele lui Băsescu nu a apărut în niciuna dintre discuţiile pe care le-a avut la New York. „Aici nu m-a întrebat nimeni ce face Băsescu. Acum doi ani era cineva care se lupta... Când m-am văzut şi azi cu doamna Nuland şi cu Barack Obama, nu mi-a zis nimeni  «Vai, vă duceţi în Rusia!», ci «Ce faceţi cu România?»”, a relatat Ponta la Antena 3.

Întrebat, pe de altă parte dacă el însuşi „are ceva pe conştiinţă”, candidatul PSD a negat ferm: „Absolut nimic. Insist”.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ