Ivan: Participarea lui Ponta la Consiliul European, o victorie a USL

| 15 mai, 2013

Liderul delegaţiei PSD din Parlamentul European, Cătălin Ivan, consideră o victorie a USL decizia lui Traian Băsescu de a-l trimite pe premierul Victor Ponta la Bruxelles, la viitorul Consiliu European.

"Faptul că premierul Victor Ponta va reprezenta România la viitorul Consiliu European este, înainte de toate, o victorie a românilor care i-au transmis lui Traian Băsescu la referendum că nu vor să-i mai reprezinte. Este, totodată, o victorie a USL, care a reuşit să îl constrângă pe Traian Băsescu să acţioneze strict în limitele atribuţiilor conferite de funcţia de preşedinte.

Prezenţa lui Victor Ponta la Consiliu este încă o dovadă a faptului că Traian Băsescu s-a transformat într-un 'preşedinte - spectator'. Nu în ultimul rând, această decizie este o confirmare a aprecierii tot mai mari de care se bucură Victor Ponta în Europa, în urma rezultatelor din ţară şi a numeroaselor vizite oficiale externe pe care le-a efectuat", a declarat Ivan.

Cătălin Ivan subliniază, totodată, că prezenţa premierului Victor Ponta la următorul Consiliu European reprezintă o stare de normalitate, întrucât toate statele membre, cu excepţia Franţei şi a Ciprului, sunt reprezentate de conducătorii Guvernelor la astfel de întruniri de la Bruxelles. "În 22 mai se va discuta în primul rând despre energie, iar deciziile care se pot lua ţin strict de activitatea Guvernului, nu de cea a Preşedinţiei", a mai spus europarlamentarul Cătălin Ivan.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, astăzi, că a decis ca premierul Victor Ponta să participe la Consiliul European din 22 mai, în baza unui mandat pe care urmează să îl aprobe.

"Consiliul European din 22 mai are două subiecte: unul este legat de dezvoltarea politicii energetice a UE. Cel de-al doilea subiect este legat de combaterea evaziunii fiscale în statele membre. Am decis ca pe 22 mai, la Consiliu, să participe prim-ministrul, în baza unui mandat pe care i-l voi aproba până la plecare", a afirmat Băsescu, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ