Ponta: Cred că preşedintele ar trebui să-şi termine mandatul fără a ne mai da lecţii

| 31 mar, 2014

Premierul Victor Ponta a comentat solicitarea preşedintelui Traian Băsescu cu privire la renunţarea accizării suplimentare a carburanţilor, recomandându-i şefului statului să îşi termine mandatul fără a mai oferi lecţii Guvernului.

În acest context, Ponta a reamintit faptul că în perioada guvernării Boc s-a înregistrat o creştere a preţurilor, fapt care a determinat o 'catastrofă economică'.

'După ce pe mandatul domnului Boc şi al domnului Băsescu preţurile au crescut şi ne-au adus în catastrofă bugetară şi economică, cred că preşedintele trebuie să îşi termine mandatul fără a ne mai da de fiecare dată lecţii despre cum să facem cum a făcut el', a spus Ponta, luni, la Palatul Parlamentului, după întrevederea avută cu reprezentanţii partidelor din arcul guvernamental.

Totodată, premierul a explicat că numai transportatorii rutieri licenţiaţi care dispun de autovehicule cu masa de 7,5 tone vor beneficia de măsura de returnare a patru eurocenţi din acciza pe carburant.

'Reglementarea europeană este de 7,5 tone. Este un sistem european pe care îl aplică şase ţări europene şi pe care l-am solicitat şi noi pentru cei care au licenţă de transport. În acest fel, pe de-o parte îi sprijinim pentru ca 4 cenţi să îi primească înapoi şi, în al doilea rând, pe cei care cumpără carburant fără facturi îi scoatem cât mai mult în afară', a mai spus acesta.

În ceea ce-i priveşte pe cetăţenii, Ponta a explicat că, deşi aceştia vor trebui să plătească cu şapte eurocenţi mai mult pe litru de carburant, costul suplimentar va fi reflectat în noi autostrăzi.

'Pentru omul simplu, care face plinul în fiecare zi (...), ideea este că, dacă vom avea autostrăzi, în loc să mai faci de la Cluj şapte ore la Bucureşti, faci patru şi atunci consumi mai puţin carburant, te duci mai rar cu maşina la reparat şi cel mai important este că în loc să avem atâtea mii de oameni care mor pe şosele din cauza TIR-urilor, cu siguranţă numărul de accidente va scădea. Asta trebuia să facem demult, de pe vremea cu 'aici sunt banii dvs.', când se luau banii dar nu se făcea nimic cu ei. De data asta facem autostrăzi. (...) Toţi banii pe care statul îi încasează din acciză merg în bugetul de stat şi de acolo sunt repartizaţi către ordonatorii principali, secundari şi terţiari de credite. Un coordonator fundamental este CNADNR-ul, care se ocupă de construcţia de autostrăzi', a conchis Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ