Ponta: Cristinel Bîgiu va fi exclus din partid. Toleranţă zero la corupţie

| 08 dec, 2014

Marian Bîgiu, preşedintele arestat  al Consiliului Judeţean Buzău, a fost exclus din PSD, a anunţat luni Victor Ponta, preşedintele partidului.

Victor Ponta: "Am propus şi BPN a aprobat în unanimitate demararea procedurilor statutare de excludere din partid a domnului Bîgiu de la Buzău. Am anunţat foarte clar că, de acum încolo, toleranţa noastră faţă de fapte de corupţie trebuie să fie zero şi atitudinea noastră să fie în acest sens. Şi acest lucru prefigurează una dintre schimbările esenţiale pe care PSD trebuie să le dezbată şi din punctul meu de vedere să le adopte la congresul pe care îl vom avea în primăvara anului viitor", a declarat Ponta după şedinţa BPN.

Bîgiu, membru PNL timp de 17 ani, a intrat în PSD în această toamnă, prin Ordonanţa 55, care a permis aleşilor locali să schimbe partidul fără a-şi pierde funcţia aleasă. Odată cu el s-au mai înscris în PSD 18 primari PNL şi 8 PDL din judeţul Buzău.

Tribunalul Bucureşti au decis duminică seara arestarea preventivă pentru 30 de zile a preşedintelui CJ Buzău, Cristinel Bîgiu, acuzat de procurorii DNA de luare de mită.

În acelaşi dosar, a fost arestat şi Florin Colgiu, finul şefului CJ Buzău şi preşedinte TNL Buzău, acuzat de complicitate la luare de mită, în formă continuată.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Cristinel Bîgiu a fost prins sâmbătă de procurorii DNA în timp ce primea mită, fiind ridicat şi adus la sediul DNA din Bucureşti. Potrivit interceptărilor din momentul flagrantului, Bîgiu a primit banii într-o cutie de whisky.

Potrivit DNA, în perioada decembrie 2013 - decembrie 2014, Cristinel Bîgiu, în calitate de preşedinte CJ Buzău, i-a solicitat lui Dragoş Cojocea, director executiv al Direcţiei de dezvoltare regională din cadrul Consiliului Judeţean, efectuarea de demersuri pentru declanşarea procedurilor de achiziţie directă (prin modificarea proiectului iniţial în cuantum de 400.000 lei, legat de întocmirea Strategiei de dezvoltare durabilă a judeţului Buzău pentru perioada 2014-2020 şi împărţirea în trei componente astfel încât să fie posibilă evitarea procedurii de licitaţie publică), identificarea unor firme dispuse să semneze, în mod formal, aceste proiecte şi întocmirea lor efectivă.

Citeşte şi: STENOGRAME: Bîgiu: Cum a dat? Consilier:Într-o sticlă de whisky. Nu i-am numărat, mi-a zis că sunt 50.000

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
08 dec, 2014
Rodica
Incearca
Noutate absoluta, doar acum! Oferta este acum un fenomen, pentru ca tot mai multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ