Ponta: Dacă nu ajutăm noi Republica Moldova, cu siguranță Rusia va încerca să o tragă din nou de pe drumul proeuropean

| 13 oct, 13:58

Premierul Victor Ponta a declarat, marți, că este obligația României să ajute Republica Moldova, susținând că în caz contrar Rusia va încerca să împiedice această țară în drumul său european.

El a amintit că marți pe ordinea de zi a Camerei Deputaților se va afla acordul de împrumut rambursabil pentru Republica Moldova, la lucrări urmând să fie prezent premierul moldovean, Valeriu Streleț.

"Rusia tratează țările din jur în dispreț față de legile internaționale și nu doar că nu ne speriem deloc, ci dimpotrivă ne întărește convingerea că, alături de partenerii noștri din NATO, ne facem datoria în această zonă atât de dificilă, dar importantă. (...)

Dacă nu ajutăm noi acum Moldova, cu siguranță Rusia va profita și va încerca să tragă din nou Moldova de pe drumul său proeuropean. Este o obligație a noastră, dacă chiar suntem frați mai mari cum ne place să spunem, să-i ajutăm în aceste momente grele", a spus Ponta, la Palatul Parlamentului.

Premierul a indicat că Senatul este for decizional în cazul acestui acord, care trebuie să treacă și prin Parlamentul de la Chișinău.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ