DOSARUL BĂSESCU BERCEA. Ponta: Dacă preşedintele îşi dă demisia, câştigă România, şi nu Puterea sau Opoziţia

| 25 iun, 2014

DOSARUL BĂSESCU BERCEA. Premierul Victor Ponta susţine că o eventuală demisie a preşedintelui Traian Băsescu în urma 'votului covârşitor' dat de parlamentari în favoarea Declaraţiei adoptate miercuri de Legislativ nu ar reprezenta un câştig pentru Putere sau Opoziţie, ci în special pentru imaginea externă a României şi pentru cea a Justiţiei.

DOSARUL BĂSESCU BERCEA. 'Preşedintele ţării este cel care desemnează în continuare, conform Constituţiei, numirile în funcţie ale procurorilor şi judecătorilor şi prezidează şedinţele CSM, or, în situaţia în care se află în acest moment, evident, puneţi-vă în situaţia unui procuror sau judecător care trebuie să meargă la preşedintele Traian Băsescu să fie numit în funcţie. (...) Nu cred că câştigă nici Puterea, nici Opoziţia dacă îşi dă demisia astăzi domnul preşedinte, dar câştigă România. Cred că câştigă imaginea Justiţiei, pentru că procurorii şi judecătorii nu vor mai trebui să treacă prin procedura de a fi numiţi în funcţie tocmai de către o persoană a cărei familie este implicată în atât de multe cauze penale şi pentru interesul promovării imaginii externe a României', a declarat Ponta, adăugând că aceste motive l-au determinat să voteze Declaraţia Parlamentului în calitatea sa de deputat.

 

Citește și: Parlamentul a votat declaraţia prin care cere DEMISIA lui Băsescu. NICIUN vot împotrivă

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ