Ponta: Dan Diaconescu nu va fi ministru în cabinetul meu

| 09 iun, 2014

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat luni, la România TV, că PP-DD a solicitat un portofoliu de ministru în cadrul negocierilor privind acordul de colaborare, dar că în cazul în care discuţiile se vor concretiza în niciun caz nu va fi vorba de Dan Diaconescu.

"Au solicitat acest lucru, nu l-am exclus, o să vedem', a declarat Victor Ponta. El a spus că este exclus să accepte ca propunerea PP-DD pentru portofoliul de ministru să fie Dan Diaconescu, fondatorul partidului. Ponta a explicat că în materie de miniştri în cadrul parteneriatelor trecute sau prezente încheiate cu PNL, PC, UDMR, UNPR s-a mers pe două criterii, 'susţinerea politică şi capacitatea mea de a lucra cu ministrul respectiv'.

'Uneori am mai lăsat de la mine, dar nu pot să las...El o să fie preşedinte, o să fie multe alte lucruri, dar nu poate să stea ca ministru', a completat Ponta.

Premierul a adăugat că, lăsând gluma la o parte, actuala negociere cu PP-DD are la bază faptul pierderea majorităţilor din consiliile judeţene şi locale în urma noilor alianţe formate de PDL şi PNL.

"Ne-am uitat cu cine putem face majoritate, cu PP-DD, că aşa suntem Consiliile Locale şi Judeţene (...) Deci, în primul rând am fost obligaţi la aceste negocieri şi la aceste alianţe. Doi, în Parlament. Noi nu avem nevoie de parlamentari, dar vreau să-i avem în majoritatea parlamentară pentru că mesajul este foarte clar pentru toată lumea. Oameni buni, ce se întâmplă la prezidenţiale nu va influenţa în niciun fel guvernarea. Guvernarea continuă în această formulă până-n 2016 la alegeri.(...) Nu am absolut nici un fel de grijă. Sunt absolut convins, şi UNPR, Gabi Oprea, şi UDMR, Kelemen Hunor, şi PC, Daniel Constantin, nu pleacă şi nu-i rupe nimeni de la guvernare (...) Deci, e vorba aici de majorităţi locale (...) şi dacă e vorba de Parlament care înseamnă implicit şi Guvern mesajul e foarte clar. Şi de ce e important mesajul. Pentru că toţi cu care vorbim acum de la FMI, BM, CE, cei care vin şi spun că vor să investească, toată lumea vine şi zice: 'domne', ce se întâmplă în decembrie, iar se schimbă Guvernul acesta?' 'Nu, domne', nu se schimbă niciun Guvern până în 2016'. E foarte importantă stabilitatea guvernamentală până-n 2016, ne împrumutăm mai ieftin...', a mai spus Victor Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ