Ponta: Decizia de achiziţionare a avioanelor multirol F16 a fost una bună

| 13 mai, 2014

Decizia de achiziţionare a avioanelor multirol F16 a fost una bună şi reprezintă şi un gest practic prin care România îşi arată ataşamentul faţă de parteneriatul strategic cu SUA şi NATO, a afirmat marţi premierul Victor Ponta.

"Am participat la un eveniment privat organizat de Lockheed Martin pentru marcarea faptului că România a intrat în familia celor care utilizează avioanele multirol F16. Am spus doar un singur lucru: că mă bucur că, după foarte mulţi ani în care acest proiect important pentru România a fost amânat, am semnat anul trecut contractul de achiziţie. Sunt cel puţin trei motive pentru care era necesar acest lucru. În primul şi în primul rând pentru că România trebuie să-şi arate şi prin gesturi practice, nu doar prin declaraţii politice, ataşamentul faţă de parteneriatul strategic cu SUA şi cu NATO. În al doilea rând pentru că militarii români - şi aici vorbesc de aviatorii militari, dar mă refer la toţi - trebuie să aibă la dispoziţie echipament şi tehnologie de ultimă generaţie', a declarat premierul la Cercul Militar Central.

Victor Ponta a adăugat că, totodată, simte o bucurie specială pentru că o generaţie nouă de piloţi se va pregăti pe acest tip de avioane.

'Şi, în al treilea rând, o bucurie specială pentru o generaţie nouă de piloţi care acuma, deja, au început pregătirea şi care vor putea, după ce-şi termină pregătirea, după ce sosesc avioanele multirol F16 româneşti, vor putea să dovedească - eu mi-am exprimat această încredere - că vor fi cei mai buni piloţi de F16 din NATO. Deci, din acest punct de vedere, cred că decizia luată anul trecut a fost o decizie bună. Chiar dacă, sigur, a implicat şi implică nişte costuri importante, cred că şi Guvernul viitor va trebui să facă eforturi şi investiţii astfel încât capabilitatea militară românească să fie la nivelul standardelor NATO şi ale SUA', a spus premierul.

Întrebat dacă avioanele F16 vor ajunge mai repede în România, având în vedere situaţia din Ucraina, Ponta a răspuns: 'Vin atunci când este gata toată procedura'.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ