Ponta, declaraţie despre dosarul din Diaspora: Dacă DNA va cere să fiu urmărit penal, DEMISIONEZ

| 07 dec, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă seara, că va demisiona cu siguranţă din postul de prim-ministru dacă DNA cere urmărirea sa penală în dosarul privind votul din Diaspora.

Victor Ponta a declarat că, dacă Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) va cere urmărirea sa penală în dosarul privind votul din Diaspora, va demisiona cu siguranţă din postul de prim-ministru, deoarece Guvernul nu poate fi condus de către o persoană urmărită penal.

"Am organizat prost alegerile dintr-o eroare. Noi ne-am gândit să avem aceleaşi secţii de vot ca în 2009. A fost greşeala mea, a MAE, iar lucrurile au mers prost în ceea ce priveşte organizarea. Îmi pare foarte rău. M-a costat enorm acest lucru. Soluţia pentru viitorul alegerilor este una singură: să facem un sistem care să funcţioneze. Dacă DNA-ul va cere începerea urmăririi penale faţă de mine, voi demisiona cu siguranţă", a declarat premierul Victor Ponta, la Antena 3.

Premierul Victor Ponta a declarat vineri că atât el, cât şi fostul ministru de Externe Titus Corlăţean şi-au asumat răspunderea politică pentru proasta organizare a votului românilor din străinătate la alegerile prezidenţiale.

Dosarul privind problemele înregistrate la votul din Diaspora a fost trimis, joi, de procurorii Parchetului instanţei supreme la Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru cercetări.

Premierul Victor Ponta a mai declarat, sâmbătă seara, că a doua zi după turul doi al alegerilor prezidenţiale s-a gândit să-şi dea demisia din funcţia de la Guvern şi de la PSD, dar acum şi-a regăsit resursele interne necesare pentru a continua proiectul început. 

"În primul rând m-am gândit la demisie imediat după ziua de 16 noiembrie, a doua zi după alegeri, din funcţia de prim-ministru şi din cea de preşedinte al PSD pentru că era normal, se închide un ciclu politic pentru mine început în 2010, cu patru rânduri de alegeri, trei le-am câştigat, a patra nu, dar întotdeauna ultima impresie contează, a uitat toată lumea cele câştigate şi scopul meu în viaţă nu este să stau într-o funcţie, ci să am o funcţie dacă pot să fac ceva din ea. De aceea le-am spus colegilor mei de la Comitetul Executiv că au mandatul meu pe masă", a spus Ponta la A3.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ