Ponta, despre contestaţia PNL privind CA al SRR: Vor avea acelaşi răspuns de la CCR ca PDL

| 04 iun, 2014

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat miercuri în legătură cu intenţia parlamentarilor liberali de a contesta la Curtea Constituţională decizia de împărţire a posturilor din Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune că vor primi acelaşi răspuns pe care l-au primit şi cei de la PDL, în sensul că vor pierde.

 

'Liberalii împreună cu noi am numit la Televiziune, nu la Radio, conform ponderii parlamentare, câte un reprezentant. Atunci, lor li s-a părut un lucru bun, PDL-ul a contestat la Curte şi a pierdut. Acum, PNL-ul dacă contestă ceea ce au făcut împreună cu noi pot să conteste, dar vor avea acelaşi răspuns ca şi cei de la PDL. Sunt reprezentaţi şi liberalii şi PDL-ul şi în consiliile (de administraţie - n.r.) de la Radio România, şi de la TVR şi de la Banca Naţională', a declarat Ponta la Palatul Parlamentului.

Ponta a precizat că negocierile în aceste cazuri au fost derulate de liderii grupurilor parlamentare.

'La Curtea de Conturi se respectă perfect cutuma stabilită în urmă cu trei ani de PDL, care nu ne-a dat niciun post. Aplicăm exact ce a făcut PDL-ul acum trei ani. În cazul de faţă e un lucru bun, pentru că în cazul celor 18 membri ai Curţii de Conturi, în acest moment este o majoritate covârşitoare a PDL, ceea ce nu este reflectat în structura Parlamentului. Deci noi practic echilibrăm dezechilibrul făcut în urmă cu trei ani. Dacă vorbim despre boardul BNR, din ceea ce m-au informat liderii de grup, absolut toate grupurile parlamentare au reprezentant în boardul Băncii Naţionale, la fel va fi şi la Radio România. Deci, asta e treaba liderilor de grup, ei au negociat, au semnat documentele cutumiare', a susţinut liderul social-democrat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ